28 Mart 2024, Perşembe Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

İzmir'deki STK'lardan ortak açıklama



İzmir’in farklı ilçelerinden önde gelen Sivil Toplum Kuruluşları, 15 Temmuz hain darbe girişimine karşı demokrasi bildirisi yayınladı.

EGE Toplumsal Düşünce Derneği, Buca-Kars-Ardahan-Iğdır Derneği, Ardahan Göle Tahtakıran Köyü Derneği, Anadolu Birliği, Evrensel Kültürel Sosyal Sağlıklı Yaşam Derneği, İnliceliler Derneği, Uluslararası Basın TV ve Gazetecilik Derneği, Buca Güçbirliği, Hukuki Araştırmalar Derneği, Kuzey Doğu Anadolu Birliği, İnsan İçin Umut Derneği, Başgöze Derneği, İzmir Sarıkamışlılar Kültür ve Dayanışma Derneği, Uluslararası Balkan Dernekleri Federasyonu, Beyşehir Sadıkhacı Kasabası Derneği, Batı Anadolu Konut Yapı Kooperatifler Birliği, Çamlıcalılar Derneği, İzmir Ege Manisa Federasyonu, İzmir Genç Manisaspor, Evladı Fatihanlar Derneği, Giritliler Derneği, Gureliler Derneği, Ege Girişimciler Eğitim Proje Derneği, Müstakil İş Kadınları Derneği, Bornova Yeşil Kağızmanlılar Derneği, Mersinliler Federasyonu, Doğanbey Vakfı, Hasanşeyh Derneği, Damlapınar Derneği, Eğirler Derneği, Bukre Köyü Derneği, Yaylacık Köyü Derneği, Çavuşlar Derneği, Saracık Köyü Derneği, Konyalılar Federasyonu’ndan oluşan Sivil Toplum Kuruluşları darbe girişimine karşı ortak basın bildirisi yayınladı.

Bildiriyi okuyan EGE TODD Genel Başkanı Cem Kavur, 15 Temmuz’un yıldönümünde millet yine nöbette olacak diyerek İzmir’e çağrı yapıp, meydana davet etti.

Cem Kavur’un okuduğu STK'ların ortak bildirisinde şu ifadeler yer aldı:

“15 Temmuz 2016 tarihinde, Türk Silahlı Kuvvetleri içine gizlenmiş asker kılığındaki bir grup Fetullahçı terörist, Cumhurbaşkanımıza, seçilmiş Hükümete, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne ve aziz milletimize yönelik kanlı bir darbe girişiminde bulundular. Din ve hizmet maskesi giyen Pensilvanya’daki alçağın hizmetine sunulmuş bir Türkiye hayali kuranların, halkımızın cesareti, direnişi ve feraseti ile şanlı direnişi karşısında şaşkına döndüğü ve tüm ezberlerin bozulduğu tarihi bir olaya şahitlik ettik.

Hangi partiden, hangi STK, düşünceden ve hangi yaşam biçiminden olursa olsun, milletin bu alçak kalkışma karşısında gösterdiği birlik, beraberlik, kardeşlik, inanç ve cesaretin, tüm dünyanın gıpta ettiği bir demokrasi şuuru olarak hafızalara kazınmıştır. Türkiye Cumhuriyeti ve kurumlarını canı pahasına koruyan bu aziz millet, her türlü övgü ve takdiri ziyadesiyle hak etmektedir. Bizim 15 Temmuz gecesini unutmamız mümkün değildir.

15 Temmuz’da yapılan hain saldırıyı da, bu saldırıya karşı gösterilen kahramanlığı da, asırlar boyunca, nesilden nesile, hem bir ibret hikâyesi, hem de bir kahramanlık destanı olarak anlatacağımız herkes tarafından bilinmelidir. Bizler, aşağıda imzası bulunan sivil toplum kuruluşları olarak, Sn. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Hükümetimizin darbe girişiminin arkasındaki küresel güçlerle hesaplaşacağına inanıyor; bu mücadelede gereken her türlü desteği vermeye, her türlü bedeli ödemeye hazır olduğumuzu ilan ediyoruz. Bizler; yine İzmir STK'ları olarak, Milletimizin birliğini, devletimizin bekası, bayrağımızın şanla şerefle dalgalanması için ne gerekiyorsa yapmaya hazırız Türk tarihine kara bir leke olarak geçecek olan 'Paralel İhanet'in bertaraf edilmesinde Türk milletine yol ve yön göstererek onurlu duruşuyla tarihin akışını değiştiren ve bir gecede yeni bir demokrasi savaşı kazanılmasını sağlayan kahraman Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a, Gazi Meclisimiz'in değerli başkanı Sayın İsmail Kahraman'a, Anadolu'nun yiğit evladı Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım'a, demokratik duyarlılık göstererek darbeye karşı olduklarını vurgulayan siyasi partilerimizin genel başkanlarına, peygamber ocağını şerefli paşası Genelkurmay Başkanımız Sayın Orgeneral Hulusi Akar'a ve emniyet güçlerimizi şerefli mensuplarına ve canları pahasına ihanet şebekelerine geçit vermeyen yüce Türk milletimize sivil toplum kuruluşları olarak en kalbi saygı ve dualarımızı sunuyoruz.

Sivil toplum kuruluşları olarak darbe girişimine ortak bir tavır ve ortak bir dille, kesin olarak karşı durmaktayız. Milli iradeye hep birlikte sahip çıkıyoruz ve ebediyen de sahip çıkacağız. Tüm dünya görmüştür ki Türkiye'de, bu vatanın, bayrağın, cumhuriyetin, bu demokrasinin sahibi vardır ve o sahip, askeriyle, polisiyle, tankların önüne bedenini siper edinenden, bayrağıyla kurşunların üzerine yürüyen isimsiz kahramanlarına kadar bütün bir milletin kendisidir. Gösterdiği dirayet, ortaya koyduğu yürek, sergilediği demokrasi ve kardeşlik şuuruyla tarihin en şerefli sayfalarında yer almayı hak eden milletimize bir kere daha teşekkür ediyor, minnetimizi bildiriyor, vatan ve demokrasi müdafaasında hayatını kaybeden tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Bir kez daha vurgulamak isteriz ki egemenlik kayıtsız şartsız milletindir. 15 Temmuz gecesi olduğu gibi meydanlar kayıtsız şartsız milletindir. Yine halk ile beraber cumhurbaşkanımızın çağrısına uyarak hain darbe girişiminin yıl dönümünde meydanlarda olacağız.

İzmir’deki tüm STK’lara Konak Meydanı’nda tutulacak demokrasi nöbetine katılmaları çağrısında bulunuyoruz. 11 Temmuz akşamından 16 Temmuz sabahına kadar tutulacak bu anlamlı nöbete katılmak ve yapılacak dualara eşlik etmek için tüm arkadaşlarımızı meydanlara davet ediyor bunun birliğimizi, beraberliğimizi sımsıkı ve daim tutarak, ülkemizin, devletimizin, milletimizin aydınlık geleceğine katkı sunacağınıza inanıyoruz."

12 Temmuz 2017
Etiket; izmir stk, cem kavur, izmir 15 temmuz Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


Cem Kavur dosyasını teslim etti
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
KAMU PERSONELİNE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMİ
MUĞLA'DA SOSYAL İKİLEM BELGESELİ
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MUĞLA YEŞİLAY’DA KAN DEĞİŞİMİ
MEHMET AKİF ERSOY KİTAP GÜNLERİ
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
KÜLTÜREL VE TİCARİ BOYUTLARIYLA ARASTA
ÖDEMİŞ BOZDAĞ'DA OSMANLI SARAYLARI
KÖYÜMDE ŞENLİK VAR
HER ÖRGÜT PSİKOLOJİK TACİZCİSİNİ ÜRETİYOR
DEMİRCİ USTASINDAN GERİ DÖNÜŞÜME KATKI
THY PERSONELİNİN İNTİHARI
MUĞLA ANADOLU MEKTEBİ YAZAR OKUMALARI
MUĞLA MİLLİ EĞİTİM’DEN YARDIM SEFERBERLİĞİ
MUĞLA'DA OKUR GEZER YAZAR ETKİNLİĞİ
RÜYA PARK KİTAP, RESİM VE HEYKEL GÜNLERİ
İZMİR'E MEGA PROJE
İŞTE KUZEY YILDIZI
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir