26 Nisan 2024, Cuma Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

İzmir'deki Tersane Kazasında Ölenlerin Yakınları Mahkemeye Gitti



-Bahri Karataş/DHA İzmir'in Karşıyaka İlçesi'ndeki Alaybey Askeri Tersanesi'nde, Aralık ayında meydana gelen kaza sonrası yaşamını yitirenlerin yakınları, Milli Savunma Bakanlığı'na tazminat davaları açmaya başladı.

Olayda yaşamını yitiren işçiler Ercan Biçer'in ailesi bakanlık hakkında 462 bin TL, kazada ölen Cafer Kırbaş'ın yakınları da yine 709 bin 500 TL maddi tazminat istedi.

Alaybey Tersanesi'nde, Deniz Kuvvetleri’ne ait TCG Değirmendere römorkörü, bakımının yapıldığı İzmir Alaybey Tershanesi’nde geçen Aralık ayında denize indirilirken yan yattı. Kaza sırasında römorkörün üzerinden 7 asker denize atlayıp kurtulurken, içeride kalan ikmal başçavuş Veysel Gündoğdu, deniz piyade erler; Yavuz Arslan, Süleyman Mert Paşalı, Fehmi Kocaman, Alican Bülbül, Semih Sözen, Serdar Boloğlu, Rıdvan Çöpçü ile sivil işçiler Cafer Kırbaş ile Ercan Biçer yaşamını yitirdi. Olayın ardından başlatılan soruşturma kapsamında, bilirkişi raporları hazırlanmaya başlandı. Kusurlu bulunan 1 kişi tutuklandı.

Karşıyaka İş Mahkemesi'ne sunulan dava dilekçesinde, yaşamını yitiren işçi Ercan Biçer'in mirasçıları Serap Biçer, Salih Biçer, Şerife Biçer, Eyüp Biçer, Eren Biçer, kazada Milli Savunma Bakanlığı'nın ciddi kusuru olduğunu savundu.

Mirasçılar, Ercan Biçer'in 4 Temmuz 2011 tarihinden bu yana tersanede tesfiyeci olarak çalıştığını vurguladı. Yaşamını yitiren Ercan Biçer'in sağlığında eşine ve onu büyütüp yetiştiren anne babasına baktığı vurgulanan dava dilekçesinde, destekten yoksun kalma haline dikkat çekilerek, “Meydana gelen iş kazasında kusurluların kimler olduğunu bu aşamada tespit etme imkanı bulunmadığından, destekten yoksun kalma tazminat taleplerimizi belirsiz alacak ve tespit davası olarak açmış olup, ileride gerçek alacağın tespit edilmesi ile birlikte dava miktarını arttırmak kaydı ile davamızı belirsiz alacak ve tespit davası olarak açıyoruz” denildi.

Ercan Biçer'in ailesi Milli Savunma Bakanlığı'ndan şu aşamada maddi ve manevi olmak üzere, toplamda 462 bin TL tazminat istedi. Ölen Cafer Kırbaş'ın yakınları Esranur Kırbaş, Mehmet Kırbaş, Azime Kırbaş, Nermin Kırbaş, Nevin Uslu, Muzaffer Kırbaş ve Neziha Akkaya da aynı içerikteki dilekçeyi Karşıyaka İş Mahkemesi'ne sundu. Cafer Kırbaş'ın, 20 Nisan 2009 tarihinden bu yana tersanede tesfiyeci olarak çalıştığını belirten aile Milli Savunma Bakanlığı'ndan maddi ve manevi olmak üzere 709 bin 500 TL tazminat istediler.

Her iki aile de, tazminatlarda fazlaya dair hakkın saklı olduğunu da vurguladı. Ailelerin avukatı Erol Özcan, söz konusu kazanın mesai saatleri içerisinde, iş başındayken meydana geldiğine dikkat çekerek, “Burada kusurlu olan başta işveren konumundaki Milli Savunma Bakanlığı'dır. İşveren, iş sağlığı ve güvenliği konusunda her türlü tedbiri olmakla yükümlüdür. Burada ciddi kusur gözlenmektedir. Aileler, yakınlarının kusur sonucu ölümü nedeniyle ciddi anlamda gelir kaybı yaşamaktadır. Zararın karşılanmasını istemektedirler” dedi. Tazminat davası henüz görülmeye başlanmadı.

01 Mart 2014
Etiket; alaybey tersane kazası, ercan biçer, cafer kırbaş, tersane izmir tazminat Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


Tersane Faciasında Şehit Olan Gencin Annesinden Tepki!
İzmir'deki Tersane Faciası, Aileler Tahliyelere Kızgın...
Cenazelerin tamamı çıkarıldı
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
KAMU PERSONELİNE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMİ
MUĞLA'DA SOSYAL İKİLEM BELGESELİ
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MUĞLA YEŞİLAY’DA KAN DEĞİŞİMİ
MEHMET AKİF ERSOY KİTAP GÜNLERİ
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
KÜLTÜREL VE TİCARİ BOYUTLARIYLA ARASTA
ÖDEMİŞ BOZDAĞ'DA OSMANLI SARAYLARI
KÖYÜMDE ŞENLİK VAR
HER ÖRGÜT PSİKOLOJİK TACİZCİSİNİ ÜRETİYOR
DEMİRCİ USTASINDAN GERİ DÖNÜŞÜME KATKI
THY PERSONELİNİN İNTİHARI
MUĞLA ANADOLU MEKTEBİ YAZAR OKUMALARI
MUĞLA MİLLİ EĞİTİM’DEN YARDIM SEFERBERLİĞİ
MUĞLA'DA OKUR GEZER YAZAR ETKİNLİĞİ
RÜYA PARK KİTAP, RESİM VE HEYKEL GÜNLERİ
İZMİR'E MEGA PROJE
İŞTE KUZEY YILDIZI
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir