29 Mart 2024, Cuma Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

İzmir'in suyunda tehlike yok



İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, orman yangını ve düşen helikopter nedeniyle Tahtalı'daki baraj gölünde herhangi bir kirlilik riski bulunmadığını açıkladı.

Başkan Kocaoğlu, yangın sonrası bölgenin yeşillendirilmesi için de İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak desteğe hazır olduklarını bildirdi.

Menderes ilçesinde önceki gün makilik alanda başlayan ve rüzgarın etkisiyle ormanlık alana yayılan yangın kontrol altına alındı.

Yangın alanında incelemelerde bulunan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 40 araç ve 310 personelle Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerine destek verdiklerini söyledi. İlçe belediyelerinin de 20’den fazla arazözünün su takviyesi yaptığını belirten İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı, "Yangın çok büyük oranda kontrol altına alınmış durumda. Bu kadar büyümesinin nedeni, yangının çıktığı yerin sarp bir coğrafya olmasından kaynaklanıyor. Karadan söndürme çalışmaları ancak kepçeler yol açtığından yapılabiliyor. Arkadaşlarımız, tüm ekipler fedakarca çalışıyor. Yangına maruz kalan alan içinde alevlenmeler oluyor. Onlar söndürülüyor. 3 gündür geceli gündüzlü fedakarca görev yapan herkese İzmir halkı adına teşekkür ediyorum. Hepimize büyük geçmiş olsun ” dedi.

Suda kirlilik söz konusu değil

Gazetecilerin, yangına müdahale sırasında Tahtalı Barajı’na düşen yangın söndürme helikopteri ile yangın sonrası oluşan küllerinin içme suyunu kirletip kirletmeyeceği yönündeki sorularına da yanıt veren Başkan Kocaoğlu, vatandaşların endişelenmemesi gerektiğini ve böyle bir riskin söz konusu olmadığını söyledi. Tahtalı Barajı Görece Arıtma Tesisi’nin İzmir’in en büyük içme suyu arıtma tesisi olduğunu belirten İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı şöyle devam etti: “Arıtma tesisimiz yağ ve akaryakıt gibi maddeleri arıtmaya uygun teknolojide. Herhangi bir sıkıntı söz konusu değil. Yangın söndürme çalışmaları sırasında Tahtalı Barajı’nın suyu kullanılıyor. Bu konuyla ilgili ‘barajın suyu azalacak’ şeklinde iddialar var. Birincisi, böylesine bir yangında elbette barajımızın suyu kullanılacak. Feda olsun. İkincisi, baraj gölümüzde yaklaşık 160 milyon metreküp su var. Ayrıca yeraltı su kaynaklarımız da var. Dolayısıyla barajdan alınan su, hesaplanacak bir şey değil. Elbette alacaklar ve alabildikleri kadar alsınlar da. Yangının ilk çıktığı gün, TEDAŞ elektrik iletim hattını tehlikeyi soktuğu için enerji verememiş; yaklaşık 5 saatlik bir su kesintisi yapmak durumunda kalmıştık. Yangından etkilenmeyen bölgelerden enerji verilince su vermeye başladık.”

Yangın sonrası alanın ağaçlandırılması ile ilgili de ellerinden ne geliyorsa yapmaya hazır olduklarını söyleyen Başkan Kocaoğlu, “Biz Tahtalı Baraj Havzası’nı hem kamulaştırıyoruz hem de yeşillendiriyoruz. Burada da bize görev düşerse, Orman Bölge Müdürlüğü ile birlikte seve seve maddi, manevi destek oluruz. Önemli olan, bu afetin en kısa dönemde geriye döndürülmesi. İzmir Büyükşehir Belediyesi bunun için de hazırdır” dedi.

Büyükşehir'den 40 araç ve 310 personel İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı alanda 20 adet arazöz, 6 adet 15 tonluk arazöz, 1 adet 18 tonluk arazöz, 2 adet hidrosup, 2 adet AKS olmak üzere 31 araç ve 256 personelle görev yaptı. İzmir Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı 6 adet tonajlı araç ve 12 personeli, İZSU Genel Müdürlüğü de 3 adet tanker ve 6 personeli ile yangın söndürme çalışmalarına destek verdi. İzmir Büyükşehir Belediyesi, toplam 310 personel ve 40 araçla 3 gün boyunca sahada görev yaptı. Seferihisar, Karabağlar, Güzelbahçe, Buca, Narlıdere, Balçova ve Menderes belediyeleri de 18 arazöz ve 36 personeli ile yangın söndürme çalışmalarına destek verdi.

03 Temmuz 2017
Etiket; izmir menderes yagın, izmir su izsu, aziz kocaoğlu su Yazdır   |   Paylaş
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
KAMU PERSONELİNE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMİ
MUĞLA'DA SOSYAL İKİLEM BELGESELİ
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MUĞLA YEŞİLAY’DA KAN DEĞİŞİMİ
MEHMET AKİF ERSOY KİTAP GÜNLERİ
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
KÜLTÜREL VE TİCARİ BOYUTLARIYLA ARASTA
ÖDEMİŞ BOZDAĞ'DA OSMANLI SARAYLARI
KÖYÜMDE ŞENLİK VAR
HER ÖRGÜT PSİKOLOJİK TACİZCİSİNİ ÜRETİYOR
DEMİRCİ USTASINDAN GERİ DÖNÜŞÜME KATKI
THY PERSONELİNİN İNTİHARI
MUĞLA ANADOLU MEKTEBİ YAZAR OKUMALARI
MUĞLA MİLLİ EĞİTİM’DEN YARDIM SEFERBERLİĞİ
MUĞLA'DA OKUR GEZER YAZAR ETKİNLİĞİ
RÜYA PARK KİTAP, RESİM VE HEYKEL GÜNLERİ
İZMİR'E MEGA PROJE
İŞTE KUZEY YILDIZI
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir