28 Mart 2024, Perşembe Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

İzmirli kadınlar yürüdü



İzmirli kadınlar İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin, ‘25 Kasım Uluslararası Kadına Yönelik Şiddete Hayır Günü’ dolayısıyla düzenlediği etkinlik programında bir araya gelerek özellikle son dönemde artan kadın cinayetlerine ve Türkiye’nin kanayan yarası ‘çocuk gelinler’e dikkat çekti. İzmirli kadınlar, kadına yönelik uygulanan her türlü şiddete ‘Hayır’ dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen“25 Kasım Uluslararası Kadına Yönelik Şiddete Hayır Günü” etkinlikler dizisi 23 Kasım 2013 Cumartesi günü Konak Meydanı’nda başladı. Özellikle son dönemde artan kadın cinayetlerine ve ülkemizin kanayan yarası ‘çocuk gelinler’e dikkat çekmek, kadına yönelik şiddetin her türüne “dur” demek isteyen kadınların İzmir’den yükselen seslerini duyurmak için gerçekleştirdiği etkinliğe Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Alattin Yüksel de destek verdi.

Yüksel yaptığı konuşmada kadınlara seslenerek, “Sizi burada böyle bir eyleme zorlayan şey ülkenin son 10 yılında kadına karşı sürekli artan şiddettir. 2002 yıllarında ikili rakamlarda kadın cinayetleri işlenirken, yani rakam 100’ü bile bulmazken 2013 yılında bugün itibariyle 850’yi aşan kadın cinayeti işlenmiştir. Kadına karşı şiddet yüzde 1400 artmıştır bu süreç içinde. Bunun temel bir nedeni var. Hükümet kadına birey olarak bakmamaktadır, kadını iş yaşamından dışlayan, sosyal hayattan dışlayan bir anlayışa sahiptir”dedi.

İzmir Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Kızbes Aydın da yaptığı konuşmasında kadına karşı uygulanan şiddetinin her türlüsüne karşı olduklarını bir kez daha hatırlatarak şunları söyledi:

“Kadına yönelik şiddetin neresinden başlayacağız bilmiyorum, o kadar çok ki. Ekonomik şiddet, psikolojik şiddet, fiziksel şiddet, siyasal şiddet. İşte biz siyasal şiddete karşı duruş göstermek için 25 Kasım gecesi Ankara’ya gidiyoruz. Ankara’da TBMM’de grubu bulunan siyasi partilerle bunu görüşeceğiz” dedi. 2006 yılında 48 ülkede yapılan bir araştırmada bir yıl içersinde dünyanın çeşitli ülkelerinde 5 binden fazla kadının ‘namus’ nedeniyle öldürüldüğünün ortaya konulduğuna da vurgu yapan Aydın, “Bu bir cins kırımıdır” dedi. Aydın konuşmasının devamında çocuk gelinler, kız-erkek aynı evde barınan gençler için yapılmak istenen uygulamaları da kınayarak, “el insaf, el vicdan” dedi. Konuşmaların ardından kadınlar hep birlikte Kültürpark İzmir Sanat Merkezi’ne kadar yürüdü.

Burada ‘Kelebekler Özgürdür’ başlıklı tanıtım filmi gösteriminin ardından “Kadına Yönelik Şiddet Politikaları’ konulu söyleşi gerçekleştirildi. Etkinlikler 25 Kasım 2013 Pazartesi günü ise Kültürpark İzmir Sanat Merkezi’ndeki sinema gösterimiyle son bulacak. Kadınlar, Zülfü Livaneli’nin yönettiği, Özgü Namal ile Murat Han’ın başrollerini paylaştığı ‘Mutluluk’ adlı filmi birlikte izleyecek.

23 Kasım 2013
Etiket; izmir kadın şiddet, izmir kadın yürüyüşü, alaattin yüksel, izmir sanat merkezi, kızbes aydın Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


Alaattin Yüksel'den ortak mücadele çağrısı
Balbay serbest bırakılmalı
Başbakan'a sert İzmir cevapları...
İhaleyi alan AKP'li meclis üyesi
CHP'lilerden İzmir Sağlık Kampüsü'ne eleştiri
CHP'lilerden 4 çocuğa tepki
Batılı seyyahların gözünden İzmir
Ege Üniversitesinde yurt protestosu
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
KAMU PERSONELİNE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMİ
MUĞLA'DA SOSYAL İKİLEM BELGESELİ
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MUĞLA YEŞİLAY’DA KAN DEĞİŞİMİ
MEHMET AKİF ERSOY KİTAP GÜNLERİ
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
KÜLTÜREL VE TİCARİ BOYUTLARIYLA ARASTA
ÖDEMİŞ BOZDAĞ'DA OSMANLI SARAYLARI
KÖYÜMDE ŞENLİK VAR
HER ÖRGÜT PSİKOLOJİK TACİZCİSİNİ ÜRETİYOR
DEMİRCİ USTASINDAN GERİ DÖNÜŞÜME KATKI
THY PERSONELİNİN İNTİHARI
MUĞLA ANADOLU MEKTEBİ YAZAR OKUMALARI
MUĞLA MİLLİ EĞİTİM’DEN YARDIM SEFERBERLİĞİ
MUĞLA'DA OKUR GEZER YAZAR ETKİNLİĞİ
RÜYA PARK KİTAP, RESİM VE HEYKEL GÜNLERİ
İZMİR'E MEGA PROJE
İŞTE KUZEY YILDIZI
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir