20 Nisan 2024, Cumartesi Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Jandarma büyük faciayı önledi



Muğla’nın Bodrum İlçesi’nde, yaşa dışı yollardan İtalya’ya geçmek isteyen, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 190 kaçak ile 4 Türk organizatör, bindikleri tekne karadan ayrılmak üzereyken jandarma ve Sahil Güvenlik ekipleri tarafından yakalandı. Bir ihbarı değerlendiren Bodrum İlçe Jandarma Komutanlığı, çok sayıda yabancı uyruklu kaçağın, Bodrum’a bağlı Çiftlik Köyü, Kargıcak Koyu’ndan yasadışı yollarla İtalya’ya gitmeye çalışacağını belirledi. 

Bunun üzerine jandarma bölgeyi, iki gün süreyle takibe aldı. Bugün sabah saatlerinde kaçakların 18 metrelik, 'Rose' adlı 35 yıllık eski bir tur teknesine bindikleri belirlendi. Bunun üzerine jandarma karadan, Sahil Güvenlk de denizden bölgeye hareket etti. 28’i kadın 23’ü çocuk Irak, Suriye, Mynmar, Filistin, Afganistan, Pakistan ve İran uyruklu toplam 170 kaçak ile 2 Türk organizatör, tekne hareket etmek üzereyken yakalandı.

Kaçaklardan bazıları Sahil Güvenlik ekiplerinin geldiğini farkederek ormanlık alana kaçmaya çalıştıysa da jandarma tarafından tek tek yakalandı. İstanbul’dan dün gece 6 minibüs ve 3 taksiyle getirilen kaçakların Kargıcak Koyu’na bırakıldıkları belirlendi. Kaçakların, ifadelerinden kendilerini İtalya’ya götürmeleri için organizatörlere kişi başı 3 bin dolar verdikleri belirlendi.

3 MİNİBÜS DOLUSU KAÇAK DAHA ARANIYOR

Jandarma, kaçak getirdikleri belirlenen 3 minibüs daha olduğunu belirleyip, diğer koylarda da çalışma başlattı. Kisebükü Koyu’nda yoğunlaşan jandarma tüm çabalarına rağmen burada kaçaklara rastlamadı. Jandarma kaçakları getirdikleri belirlenen toplam 9 minibüs ile diğer 4 organizatöründe yakalanması için çalışmaların sürdüğünü bildirdi.

 “ÇOCUKLARIM İÇİN SEVİNDİM”

Bodrum İlçe Jandarma Komutanlığı’na götürülen kaçaklardan Iraklı doktor 55 yaşındaki Hamenellah Sultanbaya, “İki çocuğumla birlikte Irak’tan önce Türkiye’ye geldik. Buradan da İtalya’ya gidecektik. Bağdat’ta neyimiz varsa satıp yollara düştük. Bizi lüks yat ile İtalya’ya götüreceklerini söylediler. Bu tekneyi görünce şoke olduk. Kişi başı 3’er bin dolar verdik. Bir ay içinde 50 bin dolar harcadım. Buradan geri dönemezdik, dua edip yola çıkacakken yakalandık. Ancak, çocuklarım için sevindim” dedi.

“3 MİL GİTMEDEN BATARDI”

Çiftlik Köyü’nde yaşayan 20 yıllık kaptan Memduh Cenikli, “Kaçakların eski tekneyle önce İtalya’ya gidecekleri öğrenince şok oldum. Bu tekne ile bu kadar kaçakla 3 mil gitmeden batardı. Olası büyük bir facia son anda önlenmiş oldu. Yazık olacaktı, büyük bir çoğunluğu zaten ilk kez deniz görmüş, yüzme bilmiyor” dedi. Kaçakların sınır dışı edileceği, 2 Türk organizatörün ise işlemlerinin ardından adliyeye sevklerinin yapılacağı bildirildi.

29 Ekim 2013
Etiket; Bodrum kaçaklar yakalandı, Bodrum sahil güvenlik, jandarma suriyeli kaçaklar, Rose teknesi kaçak Yazdır   |   Paylaş
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
112 ekibine silahlı tehdit
Şiddeti 7,0
Başörtülü genç kıza saldırı
Vahşet, işkence, taciz, tecavüz
Ölmedi, öldürüldü...
Seri katil Buca'da görüldü
Patron olayım derken, paranızdan olmayın
İzmir'de korsan otoparkçılara hapis istemi
'Medya kriz planı' hazırlanmalı
Direnişten anladıkları masumları öldürmek
"Bunu yapan insan olamaz!"
İzmir'de üniversite bahçesine bomba atıldı
İzmir'de konsomatris operasyonu
O bildiriye imza atan hocaya destek yok
İzmir Metro'da faciadan dönüldü
Buca zabıtasından 'pazar' mesaisi
İzmir'de terör operasyonu
İzmir'de terör operasyonu
İzmir'de askeri araç kaza yaptı, 12 yaralı var
İTO da "kardeşlik" yürüyüşüne katılacak
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir