19 Nisan 2024, Cuma Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Kaçanlar yalnızca yataklık yapanlar değil



Bingöl M Tipi Cezaevi'nden yaklaşık 50 santimetre çapında 80 metrelik tünel kazarak firar eden 18 kişi yalnızca yardım ve yataklık suçundan hüküm giyenlerden oluşmuyor. Kaçanlar arasında güvenlik görevlilerinin şehit edilmesi eylemine, Diyarbakır'da 6'sı öğrenci 7 kişinin öldüğü bombalı saldırı eylemine katılanlar da var. Bazıları çatışlamalarda yaralı ele geçirilmiş.

Firarilerden bazılarının yaptıkları eylemler şöyle:

-Diren Yaşa: Bingöl'ün Ilıcalar Bölgesi'nde geçen yıl Aralık ayında güvenlik güçleriyle çatışmaya giren 9 PKK'lı öldürüldü. Operasyonda Diren Yaşa, yaralı ele geçirildi. Yaşa, Diyarbakır 8'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'Devlet birliği ve ülke bütünlüğünü bozmak' suçlamasıyla ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle yargılanıyor.

-Ramazan Benice: Diyarbakır'da 2008 yılında Ali Gaffar Okkan Polis Meslek Yüksekokulu'na ait servis otobüsüne yapılan ve 4 polis memuru ile bir teknisyen yardımcısının şehit edildiği, 25 kişinin yaralandığı saldırıyla ilgli yargılandığı davada 'Devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozma', 5 kamu görevlisini 'kasten öldürme' ve 25 kamu görevlisini de 'kasten öldürmeye teşebbüs etme' suçlarından 31'er kez ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle yargılanıyor.

PKK'NIN BOMBACISI

- Hüseyin Barsak: PKK'nın bombacısı olarak bilinen 'Doktor Orhan' kod adlı Hüseyin Barsak, PKK'nın Kuzey Irak'taki kamplarında 6 yıl boyunca bomba, sabotaj ve suikast eğitimi aldı. Diyarbakır'a 2010 yılında bombalı eylemler yapmak üzere gönderilen Hüseyin Barsak, Ergani İlçesi'nde içinde 90 kilo kilogram ağırlığında LPG tüpü içerisine hazırlanmış el yapımı ve plastik patlayıcı, araç içerisine gizlenmiş patlamaya hazır uzaktan kumandalı elektronik bomba düzeneği, bombayı patlatmaya hazır ayrı bir basma butonlu bomba düzeneği, örgüt mensubunun üzerinde araç içerisindeki bomba düzeneğini harekete geçirmede kullanacağı uzaktan kumanda, 3 bin 125 lira ve çok miktarda dokümanla birlikte yakalanmıştı.

Barsak'ın ayrıca Diyarbakır'ın Lice İlçesi ve Bingöl'de güvenlik güçlerine yönelik ve 2 askerin şehit edildiği, 5 askerin yaralanmasına neden olan bombalı ve silahlı eylemlere katıldığı belirtildi. Barsak'ın ayrıca 21 Haziran 2010 günü Diyarbakır'ın Silvan İlçesi'nde 1 askerin şehit olduğu, 4 asker ve 3 vatandaşın yaralandığı, saldırıya katılan 5 örgüt mensubunu ölü ele geçirildiği bombalı ve silahlı saldırı eyleminde de yer aldığını belirtildi.

-Ozan Alpkaya: Diyarbakır'da 3 Ocak 2008 günü askeri servis aracının geçişi sırasında dershane önüne bırakılan araçtaki bombanın uzaktan kumanda ile patlatılması sonucu 6'sı öğrenci 7 kişi hayatını kaybetmiş, 30'u asker 67 kişi yaralanmıştı. Saldırıyla ilgili yargılanan Alpkaya, 'Terör örgütüne üye olmak, suçun işleniş biçimi, failin kastının ağırlığı, failin güttüğü amaç ve saik göz önüne alınarak' suçundan 15 yıl, 'izinsiz olarak tehlikeli madde bulundurmak' suçundan 8 yıl olmak üzere toplamda 23 yıl hapis cezasına çarptırdı.

-Cemil Doster: Diyarbakır'ın Lice İlçesi'nde Bahtiyar Aydın Kışlası'na roketli ve uzun namlulu silahlarla taciz ateşi açan PKK'lıları kendi aracıyla taşıyıp yardım ve yataklık ettiği gerekçesiyle yakalandı. Doster'in aracında 1 tabanca, 200 dolar, 3240 lira para, yüzde 33 azot içeren 50 kilo amonyum nitrat ve 13 çuval patates ele geçirildi. Doster, 'Ülke birliği ve bütünlüğünü bozmak' suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı.  

-İbrahim Engin: Bingöl'ün Karlıova İlçesi Sudağı Köyü'nde 2011 yılında güvenlik güçleriyle çatışmaya giren vegrubun sorumlusu 'Serbest' kod adlı Faruk Kızılbaş'ın öldürüldüğü operasyonda, 5 PKK'lı arkadaşıyla birlikte teslim oldu. Engin, ağırlaştırımış öbürboyu hapis istemiyle yargılanıyor.

- Şeref Gülen: Diyarbakır'da korsan gösterilere katılıp, 2008 yılında 5 ayrı banka şubesine molotoflu saldırıda bulunduğu gerekçesiyle 'terör örgütü üyesi olmak', 'patlayıcı madde bulundurmak ve taşımak' ve 'mala zarar vermek' suçlarından toplam 28 yıl 7 ay hapis cezasına çarptırıldı.

25 Eylül 2013
Etiket; cezaevi firar bingöl, şeref gülen, ibrahim engin, cemil doster, ozan alpkaya, hüseyin barsak, pkk bombacısı firari Yazdır   |   Paylaş
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
112 ekibine silahlı tehdit
Şiddeti 7,0
Başörtülü genç kıza saldırı
Vahşet, işkence, taciz, tecavüz
Ölmedi, öldürüldü...
Seri katil Buca'da görüldü
Patron olayım derken, paranızdan olmayın
İzmir'de korsan otoparkçılara hapis istemi
'Medya kriz planı' hazırlanmalı
Direnişten anladıkları masumları öldürmek
"Bunu yapan insan olamaz!"
İzmir'de üniversite bahçesine bomba atıldı
İzmir'de konsomatris operasyonu
O bildiriye imza atan hocaya destek yok
İzmir Metro'da faciadan dönüldü
Buca zabıtasından 'pazar' mesaisi
İzmir'de terör operasyonu
İzmir'de terör operasyonu
İzmir'de askeri araç kaza yaptı, 12 yaralı var
İTO da "kardeşlik" yürüyüşüne katılacak
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir