28 Mart 2024, Perşembe Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Kapısı sokağa açılan sinema: Karaca Sineması



İzmir’in kırk yıllık sineması olan Karaca Sineması, vizyon film gösterimlerinin yanı sıra ‘kapılarını sokağa açarak’ salon bulamayan festival filmlerini de sinemaseverlerle buluşturuyor.

‘Bize Her Gün Festival’ sloganıyla yola çıkan, ulusal ve uluslararası platformlarda beğeni kazanan filmlerin sinemaseverlerle buluşması amacıyla hayata geçirilen ‘Başka Sinema’ oluşumu, İstanbul, Ankara, Bursa ve Eskişehir’den sonra İzmir’e geldi.

‘Başka Sinema’ya kapılarını açan İzmir’in kırk yıllık sineması olan Karaca Sineması, festivallerden ödüllerle dönen, salon bulamayan bağımsız filmleri sinemaseverlerle buluşturuyor.

İzmir’de sadece Karaca Sineması’nda olan ‘Başka Sinema’, kısa filmleri, belgeselleri, kült filmleri ve seyredilmek istenen ama kaçırılan filmleri izleyiciyle buluşturmasının yanı sıra, sürpriz film gecelerini, ön gösterimler ve sonrasında film ekibiyle sohbetleri ve izleyicinin katkısıyla yaratılacak etkinlikleri de içinde barındırıyor.

 

"Bir yıldır Başka Sinema için istek geliyordu"

Karaca Sineması Müdürü Serdar Arslan, İzmirli sinemaseverlerin bu yıl çok kaliteli filmleri ‘Başka Sinema’ konsepti ile Karaca Sineması’nda izleme fırsatı yakalayacağını ifade etti. İzmir’de sinema ve salon sıkıntısı olmadığını ancak bağımsız yapımların gösterimleri konusunda sıkıntı olduğunu söyleyen Arslan, “Bize bir yıldır ‘Başka Sinema’ için istek geliyor. İnsanların isteğiyle, bizi teşvik etmeleriyle başladık. Gösterimlerde bir ayı doldurduk, çok da iyi gidiyor. Bir salon tamamen ‘Başka Sinema’ya ait. Diğer iki salon vizyon filmlerinin gösterimlerine devam ediyor. İzmir’de sinema ve salon sıkıntısı yok. Ama bu tarz bağımsız filmleri gösterecek, kapısı sokağa açılan sinema sıkıntısı var. Sonuçta bu filmler bağımsız filmler olduğu için oynayacağı salonların da AVM dışında olması lazım. Herkesin katıldığı nokta bu. Biz de AVM dışında olduğumuz için bu anlamda bir avantajımız var” dedi.

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenlenen Filmekimi'nin İzmir ayağına üç yıldır ev sahipliği yaptıklarını söyleyen Arslan, “Filmekimi İzmir’de dört yıldır yapılıyor, son üç yıldır ev sahipliğini yapıyoruz. İlk sene üç günle başladık, sonra dört gün, bu yıl beş güne çıkardık. Önümüzdeki yıl bir haftaya çıkmasını bekliyoruz. İzmir’de talep her geçen yıl artıyor. Geçen yıl 4 bin kişi gelmişti, bu yıl 5 bin kişiyi aşmasını bekliyoruz.

Bu yıl Filmekimi‘nde ‘İki Gün Bir Gece’, ‘Yıldız Haritası’, ‘Leviathan’, ‘Aşkın Halleri’ gibi birçok film izleyiciyle buluşacak. Filmekimi’nde gösterilen bazı filmler, ‘Başka Sinema’ konseptinde de gösterilecek. Bizim isteğimiz, İzmirli sinemaseverler, bizi yalnız bırakmasınlar” diye konuştu.

Bu yıl 1-5 Kasım tarihleri arasında 15.si düzenlenecek olan İzmir Kısa Film Festivali'ni yakından takip ettiklerini söyleyen Arslan, "Yurtdışından da yoğun ilgi alan köklü, kaliteli ve ses getiren bir festival. Bildiğim kadarıyla, İzmir’de çekilen kısa filmlerin gösterilebileceği bir yer yok. İnsanlar seslerini duyuramıyor. Bu festival, İzmir için büyük bir avantaj. Umarım İzmir Film Festivali gibi kesintiye uğramaz, uzun yıllar devam eder” dedi.

Yeşim Yavuzer - HaberEgeli

16 Ekim 2014
Etiket; izmir, karaca sineması, bağımsız, festival, başka sinema, serdar arslan, haberegeli, haberegeli.com Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
VOLEYBOL ŞEHRİ İZMİR
HAYSİYET ABİDESİ: SÜLEYMAN FETHİ
İZMİR BASIN LİGİ BAŞLADI
TSYD KUPASI ARKAS'IN
TSYD İZMİR'DEN VOLEYBOLDA 8. TURNUVA
TSYD İZMİR KOŞUSU NEFES KESTİ
TSYD KUPASI ARKAS'IN
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
HİSSELİ HARİKALAR MUĞLA'DAN GEÇTİ
KÖYÜMDE ŞENLİK VAR
İLHAN İŞMAN ADAY ADAYI OLDU
HAYSİYET ABİDESİ: SÜLEYMAN FETHİ
RÜYA PARK KİTAP, RESİM VE HEYKEL GÜNLERİ
MAZHAR ALONSON SENFONİ YAYINDA
MENEMEN'DE ÇOCUKLARA 23 NİSAN MÜJDESİ
ÇOCUK SENFONİ ORKESTRASI BÜYÜLEDİ
EMİNE IŞINSI ÖKSÜZ ANILDI
İZMİR'LİLER AVNİ ANIL'I UNUTMADILAR
TARİHİ CAMİ, MEYDAN DÜZENLEMESİ KURBANI
Fatih Baha Aydın, Muğla'da gençlerle buluştu
Dört gün Buda üç gün Zorba
İkinin Biri İzmir'de
Basmane tasarımıyla Venedik'e gidiyor
Alsancak Garı için canlandıran tasarımlar
Gravürlerde yaşayan İzmir
2018 model gelinikler
Keçenin yansıttığı kadınlar
İş önlükleri sanatla buluştu
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir