28 Mart 2024, Perşembe Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Karşıyaka 35,5 Stadı Sözü



AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, Karşıyaka’da maçların oynanacağı stadı yapacaklarını ayrıca Karşıyaka’nın simgesi olan 35,5’u temsil eden 35 bin 500 kişilik başka bir stat daha yapacaklarını söyledi.

Tarihi Zübeyde Hanım gemisini de İzmir'e getirip müze haline getireceklerini kaydeden Yıldırım, “Hazırlıkları İstanbul'da tamamlandı. Gemi önümüzdeki günlerde Mustafa Kemal Atatürk’ün muhterem valideleri Zübeyde Hanım’ın kabrinin bulunduğu Karşıyaka’ya gelecek. Biz Atatürkçülüğü lafta değil, özünde yaşayanlardanız. Bunu da herkes biliyor” diye konuştu.

Binali Yıldırım, Türkiye'de ilk olarak yüzer seçim koordinasyon merkezi şeklinde tasarlanan ‘Efes’ gemisinin açılışını yaptı. Karşıyaka Demokrasi Meydanı önünde Bostanlı İskelesi'nde demir atan ve özel olarak parti bayraklarıyla süslenen geminin açılışını gerçekleştiren Yıldırım’ın Karşıyakalılara seslenişi sırasında da bir ilk yaşandı. Yıldırım’ın konuşması, işitme engelliler için işaret dili çevirmeni tarafından tercüme edildi. Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım’ın bundan sonra halka açık olarak gerçekleştireceği programlarda İşaret dili tercümanının da çevirmenlik yapacağı kaydedildi.

Karşıyaka’ya 35,5 yakışır

Karşıyaka için hizmet ettiğini söyleyenlerin hiçbir şey yapmadığını öne süren Yıldırım, 10 yıldır ilçeye stat yapma konusunda hiçbir gelişme olmadığını dile getirdi.

Karşıyaka Stadı'nın ihalesini gerçekleştirdiklerini belirten Yıldırım, şimdi de "Karşıyaka'ya 15 bin kişilik statolur mu, mahkemeye gideceğiz, durduracağız" dendiğini dile getirerek, "Size de o yakışır. Sizin işiniz, gücünüz taş koymak, işleri engellemek" dedi.

Karşıyaka'nın maçlarını oynayacağı yeni bir stadın da planlar arasında yer aldığını kaydeden Yıldırım, 35 bin 500 seyirci kapasiteli bir stadyum yapacağız. Karşıyaka'ya da böyle bir stadyum yaraşır. O stadyumda süper lige çıkmış bir Karşıyaka olacak. Bunun için de Tanfer Kemerli kardeşimiz var gücüyle çalışacak" diye konuştu.

“Tarihi Zübeyde Hanım gemisini Karşıyaka’ya getiriyoruz”

Atatürkçülüğün ülkeyi imar etmek, ülkeyi kuzeyden güneye, doğudan batıya yollarla bölmek, hayatları birleştirmek, ülkeyi muasır medeniyetler seviyesine çıkarmak olduğunu vurgulayan Yıldırım, Atatürk'ün annesi Zübeyde Hanım'ın kabrinin bulunduğu Karşıyaka'ya Zübeyde Hanım gemisini getireceklerini kaydetti. Yıldırım, "Tarihi Zübeyde hanım gemisini İzmir'e getirip müze haline getireceğiz. Şu anda bunun hazırlıkları İstanbul'da tamamlandı. Gemi önümüzdeki günlerde İzmir'e gelecek. Böylece Atatürkçülüğü lafta değil özünde yaşayanlardan olduğumuzu da herkes bilecek. 11 yıl boyunca bu ülke sevdalısı Başbakanımızı liderliğinde gece gündüz demeden ülkemizi geleceğe taşımak, Cumhuriyetimizin 100. yılına hazırlamak için var gücümüzle çalışıyoruz" diye konuştu.

Yıldırım daha sonra Efes gemisi seçim koordinasyon merkezini hizmete açtı. ‘Karşıyaka bu oyuna gelmeyecek’ Geçen yerel seçimlerde CHP'nin 29 ilçede belediyeyi kazandığını, İzmirlinin yüzde 56 destek verdiğini anımsatan Yıldırım, şöyle konuştu: "Peki bunun karşılığında siz ne verdiniz. ‘Yamanlar'a çöplük yapacağım” dediniz. Verdiğiniz söz odur. Karşıyaka'yı çöplük olmaya layık gördünüz. Karşıyaka bu oyuna gelmeyecek. Karşıyaka'yı İzmir'in çöplüğü yaptırmayacağız. Karşıyaka'ya bunlar "Garanti nasıl olsa, kimi koysak o kazanır. Karşıyaka bize mahkum" diye bakıyor. Akşam başka adayı açıklıyorsunuz sabah oluyor başka biriyle karşılaşıyorsunuz. İşte Karşıyaka'ya saygıları bu kadar. 2 ay öncesine kadar Karşıyaka'nın başkanını İzmir'in en başarılı başkanı ilan ediyorsunuz, adaylığa gelince bir bakıyorsunuz mevcut başkan yok. Ne oldu 2 ayda da böyle bir değişikliğe gittiniz? 15 belediye başkanı şimdi aday gösterilmedi. Bu kadar başarılıydı da ne oldu birden bire 15'inin üzeri çizildi, niye böyle oldu. İşte CHP'nin, Büyükşehir Belediye başkanının demokrasi anlayışı o. Bu CHP tek adam anlayışını ta Cumhuriyetin ilk yıllarından beri sürdürüyor. O zaman da tek adam siyaseti vardı şimdi de tek başına karar verenler var. Hizmet herkesin işi değil. Hizmet etmek, eser ortaya koymak er kişi işidir. Onun için diyoruz ki karar vermeden önce adaylara bakın. Geçmişine bakın. Ne kadar hizmeti var, ne yapmış, ne yapmamış ona göre karar verin". "Başka şehirler beni istedi ama ben İzmir'i seçtim" İzmir'de sorunların 10 yılda dağ gibi olduğunu, ekip arkadaşlarıyla birlikte dağ gibi sorunları, dağ gibi hizmetlere dönüştürmek için geldiklerini dile getiren Yıldırım, "Başka şehirler beni istedi ama ben İzmir'i seçtim. Çünkü ben zoru severim" şeklinde konuştu.

“İzmir hayalimizi tamamlayan projelerle geldik”

Gemi seçim koordinasyon merkezinin açılışını yaptıktan sonra Torbalı ilçesinin Ayrancılar beldesine hareket eden Yıldırım, yaklaşık 3 bin kişi tarafından karşılandı. Karakuyu Yörükler Derneği’nin kendisine armağan ettiği poşuyla Ayrancılar Pazaryeri’nde bir araya gelen çoşkulu kalabalığa seslenen Yıldırım, hafta başında açıkladıkları Yüzyılın Şehircilik Hareketi Hayat İzmir adını verdikleri projelerin kente hareket ve bereket katacağını vurguladı.

“Kendi değerlerini koruyan bir İzmir”

Projelerin zahmetli ve titiz bir çalışmanın ürünü olduğuna dikkati çeken ve sözleri sık sık alkışlarla kesilen Yıldırım, şöyle konuştu; “İzmir’in geleceğine vizyon katacak, değişim getirecek, Atatürk’ün işaret ettiği medeniyet seviyesine çıkaracak projelerimiz hazır. Ekibimiz hazır. Biz hazırız. İzmir’in kendi değerlerini koruyarak bir dünya şehri olmasının en büyük hedefimiz. Bizim belediyecilik anlayışımızda insan, şehir ve tabiat arasında bir tercih değil bu değerler arasında bir birliktelik vardır. Yaşanan imar tahribatının verdiği görüntü çirkinliğini yok etmek, şehri güzelleştirmek ve yaşayanların daha mutlu hale gelmesinin öncelikli hedeflerimiz arasındadır. Hayat İzmir, yüzyılın şehircilik hareketi, tam da bahsettiğimiz bu İzmir hayalimizi tamamlayan projelerdir” diye konuştu.

02 Mart 2014
Etiket; binali yıldırım proje, 1414 proje izmir, binali yıldırım izmir, izmir 35 proje Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


Binali Yıldırım'dan "Yüzyılın Şehircilik Hareketi"
Binali Yıldırım: Yolsuzluğun arkasında duran namerttir
Ödemiş'te "Aziz gidecek Binali gelecek" sloganı
Binali Yıldırım: Polemik yok
Binali Yıldırım istemeden mi aday oldu?
Binali Yıldırım'ın sloganları hazır
Binali Yıldırım: Sayılı günler kaldı
Binali Yıldırım'ı İzmir'e göndereceğiz
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
78 YILDIR KANAYAN YARA: BORALTAN
NEFRET ÜRETMENİN MANTIĞI DEĞİŞMİYOR
İLK KURŞUN MUAMMASI
İLHAN İŞMAN ADAY ADAYI OLDU
GEMİNİZİ BATIRDIK ÖZÜR DİLERİZ
HALAÇOĞLU SESSİZLİĞİNİ BOZDU
ERMENİ SOYKIRIMI EMPERYALİST BİR YALANDIR
MANİSA DGYD 'NİN KONUĞU ÖNALAN
Bu nasıl adalet?
Her türlü şiddete hayır!
EYT'de son durum ne
Mülteci çocuklar için deklarasyon
Kaya: Kocaoğlu aymazlık içinde
Kocaoğlu'ndan ilçe belediyesine tepki
Katar'a ablukayı İzmir ile kırdık
Dostları olan zengindir
Demokrasi tek yol
15 Temmuz şehitlerinin isimleri gökyüzünde
15 Temmuz'u Batı'ya anlatıyoruz
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir