29 Mart 2024, Cuma Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

'Katil AKP' Yazan Sanık: İstem Dışı Oldu



Gezi eylemleri sırasında İzmir Karşıyaka'da belediyeye ait otobüs durağı ile duvara Başbakan Tayyip Erdoğan ve AK Parti'ye hakaret içeren yazılar yazdığı gerekçesiyle gözaltına alınıp, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan 23 yaşındaki Doruk D. hakkında 'kamu malına zarar vermek, kamu görevlisine hakaret' suçlamasıyla Karşıyaka 5'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin müdahillik talebi reddedildi.

10 Temmuz 2013 tarihinde, Bostanlı Cemal Gürsel Caddesi üzerinde bulunan İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne ait Yıllar otobüs durağı ile 50 metre ilerideki duvara iddiaya göre Doruk D, tarafından 'Katil AKP', 'Katil Polis', 'Yaşasın Direniş', 'Diren KSK' ve Başbakan Tayyip Erdoğan’a hakaret içeren yazılar yazıldı. Polis, şikayet üzerine, yazıları yazdığı iddia edilen Doruk D.'yi gözaltına alındı.

Doruk D.'nin sırt çantasında, kırmızı renkli sprey boya bulundu. Doruk D., ifadesinde, "Olaylar sırasında bir kişi yaşamını yitirdi. Ben de öfkelenip sinirlendiğim için istem dışı duvara ve durağa yazı yazdım" dedi. Doruk D., tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Olayı soruşturan Cumhuriyet Savcısı Abdullah Suat Kurhan, şüpheli Doruk D., hakkında 'kamu malına zarar verme, kamu görevlisine hakaret' suçlarından yargılanması için Asliye Ceza Mahkemesi'nde dava açtı. Karşıyaka 5. Asliye Ceza Mahkemesi'nde açılan davaya tutuksuz yargılanan Doruk D., katılmazken, avukatı Özlem Öngürdü ve şikayetçi tarafların avukatları katıldı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi adına avukat Gülhan Doğan’ın davaya müdahillik dilekçesi verdiği görüldü. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da müdahil olduğu davada Mahkeme Heyeti, Doruk D.’nin yazı yazdığı iddia edilen otobüs durağının reklam amacıyla bir şirkete kiralandığı ve bu sebeple İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin doğrudan zararı bulunmadığı gerekçesiyle belediyenin müdahillik talebini reddetti.

Duruşma eksik evrakın tamamlanması için ertelendi. Yine Gezi olayları sırasında otobüs camının kırılması yüzünden İzmir adliyesinde açılan bir davaya belediye kurulu ESHOT avukatı şikayetçi sıfatıyla müdahil olmuş, bunu öğrenen Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, zararı kendisi ödeyip, şikayet dilekçesini geri aldırmıştı. Kocaoğlu, kurum avukatının başvusurundan haberi olmadığını belirtip "Gezi olaylarında yargılanan gençlerden davacı olmamız söz konusu değildir" açıklamasını yapmıştı.

RUTİN UYGULAMA

Otobüs durağına yazı yazan gence dava açıldığı ve belediye kurulu ESHOT'un şikayetçi olduğu haberleri üzerine ESHOT Genel Müdürlüğü yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, "ESHOT Genel Müdürlüğü, 5216 ve 5293 sayılı kanun uyarınca toplu ulaşım hizmeti veren bir kamu kurumudur. Malları 'devlet malı' hükmündedir ve İdaremiz, bu malları korumakla yükümlüdür. Kamuda görev yapan avukatların, kamu malına zarar verme suçlarıyla açılan davaları takip etmeleri, görevlerinin bir gereği ve kamu avukatlığının rutin uygulamasıdır" denildi.

29 Nisan 2014
Etiket; izmir gezi davası, doruk katil yazı, eshot dava, abdullah suat kurhan, özlem öngördü Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


İzmir'de Gezi Parkı davasında tahliye
İzmir'deki Gezi davasında iki tahliye
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
KAMU PERSONELİNE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMİ
MUĞLA'DA SOSYAL İKİLEM BELGESELİ
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MUĞLA YEŞİLAY’DA KAN DEĞİŞİMİ
MEHMET AKİF ERSOY KİTAP GÜNLERİ
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
KÜLTÜREL VE TİCARİ BOYUTLARIYLA ARASTA
ÖDEMİŞ BOZDAĞ'DA OSMANLI SARAYLARI
KÖYÜMDE ŞENLİK VAR
HER ÖRGÜT PSİKOLOJİK TACİZCİSİNİ ÜRETİYOR
DEMİRCİ USTASINDAN GERİ DÖNÜŞÜME KATKI
THY PERSONELİNİN İNTİHARI
MUĞLA ANADOLU MEKTEBİ YAZAR OKUMALARI
MUĞLA MİLLİ EĞİTİM’DEN YARDIM SEFERBERLİĞİ
MUĞLA'DA OKUR GEZER YAZAR ETKİNLİĞİ
RÜYA PARK KİTAP, RESİM VE HEYKEL GÜNLERİ
İZMİR'E MEGA PROJE
İŞTE KUZEY YILDIZI
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir