19 Mart 2024, Salı Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Kaya: Kocaoğlu aymazlık içinde



AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun İnciraltı'nın planlanması ile ilgili açıklamalarının tam bir aymazlık örneği olduğunu savundu. Kocaoğlu'nun açıklamalarını hayretler içerisinde takip ettiğini ifade eden Kaya, "Bu kadarına da pes diyorum. İnciraltı ile ilgili yapılan planlara dava açan, mahkeme kararıyla iptal ettiren ve çözümsüzlüğe götüren Sayın Aziz Kocaoğlu değil midir? Kocaoğlu’nun bu son açıklaması tam bir aymazlık örneğidir" dedi.

İnciraltı planlarının siyasi amaç ve hedefler doğrultusunda istismar edilmeyecek kadar önemli bir konu olduğunu vurgulayan Kaya, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Burada yürütülen süreç, arsa sahipleri ve İzmir'imizin önceliklerine göre yürütülmektedir. 2007'den itibaren süreç tüm kamuoyunun gözleri önünde cereyan etmiştir. 2007 yılında 1. Derece doğal sit alanı kıyı bölümünde genişletilerek sınır bugünkü şeklini almıştır. 2008 yılına gelindiğinde ise, 'Kamu Yararı' kararı alınmış, Kültür ve Turizm Bakanlığınca 1/25000 ölçekli Çevre Düzeni Planı hazırlanmıştır. Bu planda Çakalburnu Dalyanı 'doğa parkı' olarak belirlenmiş, güneyinde bu alan ile bütünleşecek şekilde 'Büyük kentsel Yeşil Alan' ayrılmış, diğer alanlar ise 'turizm tesis alanları', 'ticaret alanları', 'tercihli kullanım alanları', 'kür merkezi' ve 'sosyal tesis alanları' gibi kullanımlara ayrılmıştır. 2010 yılında açılan dava sonucunda mahkeme kararıyla planın yürütmesi durdurulmuş ve 2011 yılında plan iptal edilmiştir. Daha sonra EXPO süreci ile birlikte tekrar yapılan planın, yine başta Büyükşehir Belediyesi'nin açmış olduğu dava olmak üzere diğer davalarla 2014 yılında yürütmesi durdurulmuştur. 2015 yılında da mahkeme kararıyla iptal edilmiştir. Dolayısıyla, 2007-2016 arasındaki süreç tamamen İzmir Büyükşehir Belediyesi ve paydaşları tarafından açılan davalar sebebiyle tıkanmış, çözümsüzlüğe gitmiştir."

"NEYİN BEKLENDİĞİNİ EN ÇOK KENDİSİ BİLMEKTEDİR"

2016 yılında Başbakan Binali Yıldırım’ın talimatları ile birlikte Çevre ve Şehircilik Bakanlığının gerekli çalışmaları başlattığını dile getiren Kaya şöyle devam etti:

"Hatta bu konuda bizzat Sayın Kocaoğlu ile kendim de görüşerek bu süreci kendileriyle koordineli bir şekilde yürütmek istediğimizi açıkça ifade ettim. Daha sonra da Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Mehmet Özhaseki'nin ziyaretinde bu konuyu birlikte tekrar değerlendirme fırsatı bulduk. Bu ziyaretlerde de kendilerinin açmış olduğu davalar sebebiyle Büyükşehir Belediyesi'nin yapması gereken işler olduğunu şahsına ifade ettik. Büyükşehir Belediyesi'nin yapması gereken işlerden en önemlisi, mahkeme karar gerekçelerinde de geçen, kentin 2020 yılına kadar ulaşım kararlarının üretildiği İzmir Ulaşım Ana Planı'nda İzmir Körfez Geçişi ve Bağlantıları (Otoyol ve Raylı Sistem) Projesi'nin olmaması konusudur."

2007'DEN BERİ KOCAOĞLU'NUN KEYFİ BEKLENMEKTEDİR

Kaya, Kocaoğlu'nun açıklamalarında 'İnciraltı için daha ne bekleniyor' diye sorduğunu dile getirerek şöyle devam etti: 

" Neyin beklendiğini en çok kendisi bilmektedir. İzmir'i ve İnciraltı'ndaki arsa sahiplerini bekleten de, 2007'den beri açtığı davalarla süreci 2016'ya kadar tıkayıp çözümsüzlüğe mahkum eden de CHP'li Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Aziz Kocaoğlu'nun keyfidir.

 İzmir'in kronikleşmiş tüm sorunlarında gördüğümüz bir şey vardır. Bu artık CHP'li Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Kocaoğlu'nun tarzı olmuştur. Önce dava aç, süreci karıştır, çözümsüzlüğe it, sonra da 'bu sorun neden çözülmüyor' de. Stadyumlarda gördük, üç yıl açtığı davalarla süreci tıkadı, sonra da çıkıp 'stadyumları neden yapmıyorsunuz' dedi. Görüyoruz ki, Sayın Aziz Kocaoğlu yine oyunbozanlık peşindedir. Yine 2007'den beri mahkeme kapılarında yürüttüğü ve davalar sebebiyle 2016'ya kadar gelen süreci tekrar edecekse, bunu peşinen bilelim. İnciraltı planları ile bir arada yürüyen Körfez Geçiş Projesi'nde de gördük. Önce 'Tamam' dediler, sonra da CHP'li Çiğli, Karşıyaka, Balçova ve Narlıdere ilçe belediyelerine ÇED sürecinde olumsuz görüş verdirdiler. Yetmedi, bu sefer kamuoyu tepkisinden çekindikleri için kendileri yerine paydaşları olan meslek odalarına dava açtırdılar.

Tüm bunlara ve Sayın Kocaoğlu'na inat, İzmir'imizin menfaatleri doğrultusunda, İzmir Büyükşehir Belediyesi ile koordineli bir biçimde bu süreci yürütmeye kararlıyız. Arsa sahiplerinin ve kentimizin önceliklerini göz önüne alarak koruma-kullanma dengesi içerisinde çalışmalarımıza devam edeceğiz. Sayın Başbakanımız Binali Yıldırım'ın ortaya koyduğu, 'İzmir'i en çok seven, İzmir'e en çok hizmet edendir' düsturuyla hareket etmeye devam edeceğiz. Sayın Kocaoğlu'nun her konuda oluşturmak istediği kısır ve içi boş çekişmelere inat, İnciraltı'nın planlanması konusunun siyasi amaç ve hedefler doğrultusunda istismar edilmeyecek kadar önemli bir konu olduğunun bilincindeyiz. Kendisini de yıllardır sürdürdüğü alışkanlıklarını bırakarak, bu bilinçle hareket etmeye davet ediyoruz."

15 Ağustos 2017
Etiket; mahmut atilla kaya, atilla kaya inciraltı Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


Göztepe ve Karşıyaka statlarını konuştular
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
KAMU PERSONELİNE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMİ
MUĞLA'DA SOSYAL İKİLEM BELGESELİ
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MUĞLA YEŞİLAY’DA KAN DEĞİŞİMİ
MEHMET AKİF ERSOY KİTAP GÜNLERİ
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
KÜLTÜREL VE TİCARİ BOYUTLARIYLA ARASTA
ÖDEMİŞ BOZDAĞ'DA OSMANLI SARAYLARI
KÖYÜMDE ŞENLİK VAR
HER ÖRGÜT PSİKOLOJİK TACİZCİSİNİ ÜRETİYOR
DEMİRCİ USTASINDAN GERİ DÖNÜŞÜME KATKI
THY PERSONELİNİN İNTİHARI
MUĞLA ANADOLU MEKTEBİ YAZAR OKUMALARI
MUĞLA MİLLİ EĞİTİM’DEN YARDIM SEFERBERLİĞİ
MUĞLA'DA OKUR GEZER YAZAR ETKİNLİĞİ
RÜYA PARK KİTAP, RESİM VE HEYKEL GÜNLERİ
İZMİR'E MEGA PROJE
İŞTE KUZEY YILDIZI
 
+ Çok okunan haberler
TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir