29 Mart 2024, Cuma Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Kocaoğlu Twitter'da soruları yanıtladı



İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, sosyal paylaşım sitesi Twetter’da İzmirliler'le sohbet etti. Bir saat boyunca soruları yanıtlayan Kocaoğlu, zaman zaman bu uygulamaya devam edeceğini açıkladı.

CHP’li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, bugün saat 12.00-13.00 arasında Twitter’da kente yönelik soruları tek tek yanıtladı. Bir hafta önce hesap açan Kocaoğlu’nun takipçi sayısı görüşmeye başlarken 2 bin 590 iken görüşme sonunda 2 bin 794’e çıktı. Başkan Kocaoğlu görüşme başında, "Önce çok merak edilen metroda, kalan 3 istasyonun açılmasını en çok ben istiyorum. Kritik son 13 metreyi, adeta milim milim ilerleyerek geçiyoruz. Bizim için önemli olan, bu işin kazasız tamamlanmasıdır. Henüz açılamayan istasyonlar üzerinden polemik yapanlar, açtığımız istasyonları neden görmezden geliyor. 11.5 kilometre metro devraldık. Şu anda İzmir’de 96.5 kilometre raylı sistem çalışıyor” dedi.

“AK PARTİ’DEN TRANSFER TEKLİFİ ALDINIZ MI?”


Başkan Kocaoğlu’na ilk şok soru “Ak Parti seçim için sizi yokladı mı? Partiye transfer teklifi aldınız mı?” oldu. Kocaoğlu bu soruya sadece “Hayır” yanıtı verdi. Yorum yapmadı.

Twitter görüşmesinde en çok yer tutan konulardan biri çöp sorunu oldu. Özellikle Harmadalı’da oturanlardan gelen tweet’lerde “Sayın Başkan peki çöp sorununa ilişkin neler söyleyeceksiniz? Ne zaman kalkacak? Yada neden kalkmıyor?” sorusu yöneltildi. Harmandalı Halk Platformu, çöplüğün kalkması için yaptıkları yol kapatma eylemlerine dikkat çekti. Kocaoğlu ise “Çevre yatırımlarında lider kentiz. İzmir’i çöp derdinden kurtaracak projemiz hazır. Yeri belirlensin, hemen düğmeye basacağız. İleri teknolojiyle, enerji üreteceğimiz katı atık bertaraf tesisinde, külden başka atık kalmayacak. Harmandalı sakinlerinin sorunlarını en az onlar kadar anlıyorum. Tesis yeri bulma çabamız sürüyor. Biraz daha anlayış ve sabır. Buradan tam siyasilere çağrıda bulunuyorum. Bu çöp İzmir’in çöpü . Gelin hep birlikte bu işi çözelim. Tesisin nerede kurulacağın bilim belirleyecek. Bilim insanlarının belirleyeceği yere herkes saygı göstermeli. Rehberimiz bilimdir” dedi.

Kocaoğlu, Balçova arsa mağdurlarının sorununun çözümü konusundaki soruya verdiği yanıtta, 40 yıllık sorunun çözümü konusunda samimiyetle çalıştıkalrını, bölgenin özelliklerine uygun yoğunluk verildiğini söyledi. Eski planlara göre yoğunluk talep edildiğine dikkat çeken Kocaoğlu, şunları yazdı:

"Yeni planlanan İnciraltı’nda emsal 0.80 emsaldir. Sizlere bunun iki misli yapılaşma hakkı verildi. Bölgede jeolojik sıkıntıları sizler, benden daha iyi biliyorsunuz. Bir an önce birleşerek inşaata başlayabilirsiniz."

Bir soru üzerine, Diyarbakır gezisiyle ilgili kararı kendisinin verdiğini, kimseyi değil gönlünlün sesinin dinlediğini belirten Kocaoğlu, kararının arkasında olduğunu söyledi. Diyarbakır ilinin 2014 yılı İzmir Enternasyonal Fuarı’nda onur konuğu il olarak ağırlanacağını belirten Kocağlu, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir ile görüşerek mutabık kaldıklarını ifade etti. Kocaoğlu, bir takipçisinin "Körfez'e yaptırılacak yeni gemilerlerle alakalı İzmirlinlin fikrini almamanız bizleri derin üzüntülere gark etti" tweetine ise, "Yeni gemilerimiz geldiğinde, fikrinizin değişeceğine inanıyorum" yanıtı verdi.

"ADAYLIK İÇİN BİRAZ DAHA SABIR"

Adaylıkla ilgili "Sizin adaylığınız bütün Türkiye’deki CHP’li başkan adaylarının işaret fişeği gibi. Ne zaman açıklayacaksınız" tweet'i üzerine "Biraz daha sabır" yanıtı verdi. Oğlunun Bakan Binali Yıldırım’ın çocuklarıyla ne gibi iş ortaklığı olduğu yönündeki soruya ise Kocaoğlu "Yanlış istihbahrat. Hiç kimseyle ticari ortaklığımız yok” yanıtı verdi.

"DERS ALDIK, ÖZÜR DİLİYORUM"

Kocaoğlu, geçen cumartesi günü yağmur kabus yaşadıklarını bildirirken, "Yayayken sulara battık, arabayla orta refüje çıktık" twett’ine verdiği yanıtta kısa ancak yoğun bir yağış meydana geldiğini belirterek, "Gerekli dersi aldık, uyarıları yaptık. Sıkıntı çeken hemşerilerimden özür diliyorum” dedi.

Kocaoğlu statlarla ilgili sorular üzerine, Alsancak, Karşıyaka ve Göztepe statlarının Spor Bakanlığı'nın uhdesinde olduğunu, gelişmeleri izlediklerini söyledi. Buca Şirinyer’deki, trafik için büyük sıkıntı yaratan kanal kazılarını 45 gün içinde bitirmeyi planladıklarını, su baskınlarını önlemek için çalışmayı yapmak zorunda kaldıklarını ifade etti. İşporta sorununuyla ilgili olarak da zabıtanın bunu tek başına çözemeyeceğini belirten Kocaoğlu, “Tüm kurumlar koordineli çalışmalı. İşportacılar örgütlü hareket ediyor. Esnafın bir kesimi bizzat işportacılık faaliyeti içinde yeralıyor. Ekonomik sıkıntılar ve işsizlik yüzünden kayıt dışı faaliyetlere yönelenlerin sayısı çok arttı” dedi.

“BAŞKAN SORUMU YANITLIYOR GARİBİME GİTTİ”

Başkan Kocaoğlu’nun twitter kullanıcıları ile görüşmesinde iki tweet dikkat çekti. Bir kullanıcı, “Umarım bu bulaşma seçimler yaklaştığı için değildir. Sizi daha sık burada görmek isteriz” derken, bir diğeri “Bizim başkan da tivitıra gelmiş. Soru soruyurum cevap veriyor falan; Garibime gitti” yazdı. 

Başkan Aziz Kocaoğlu, twitter üzerinden görüşmelerin devam edeceğini bildirdi.

20 Ağustos 2013
Etiket; aziz, kocaoğlu, twitter, soruları, yanıtladı Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


Kocaoğlu'ndan ilçe belediyesine tepki
Grev haktır ama...
Çeşme'ye 250 milyon lira
Kocaoğlu'ndan Mavişehir soruları
Şampiyon kupayla geldi
İzmir'in suyunda tehlike yok
İzmir-Gdansk rekabeti
Karşıyaka'da tramvaylı günler
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
KAMU PERSONELİNE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMİ
MUĞLA'DA SOSYAL İKİLEM BELGESELİ
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MUĞLA YEŞİLAY’DA KAN DEĞİŞİMİ
MEHMET AKİF ERSOY KİTAP GÜNLERİ
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
KÜLTÜREL VE TİCARİ BOYUTLARIYLA ARASTA
ÖDEMİŞ BOZDAĞ'DA OSMANLI SARAYLARI
KÖYÜMDE ŞENLİK VAR
HER ÖRGÜT PSİKOLOJİK TACİZCİSİNİ ÜRETİYOR
DEMİRCİ USTASINDAN GERİ DÖNÜŞÜME KATKI
THY PERSONELİNİN İNTİHARI
MUĞLA ANADOLU MEKTEBİ YAZAR OKUMALARI
MUĞLA MİLLİ EĞİTİM’DEN YARDIM SEFERBERLİĞİ
MUĞLA'DA OKUR GEZER YAZAR ETKİNLİĞİ
RÜYA PARK KİTAP, RESİM VE HEYKEL GÜNLERİ
İZMİR'E MEGA PROJE
İŞTE KUZEY YILDIZI
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir