18 Nisan 2024, Perşembe Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Kocaoğlu: Vali hesap verecek



İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Aziz Kocaoğlu, bir kez daha İzmir Valisi Mustafa Toprak'ı sert  sözlerle eleştirerek, “Ben kararnamelerle, imzalarla bu göreve gelmedim. Ben İzmirli’nin yüzde 56.7’sinin, yani 1 milyon 120 bin seçmenin oyuyla geldim. Madem ki demokrasi, bana da demokrasi. Madem ki özgürlük, bana da özgürlük. Madem ki hukuk, bana da hukuk. Hukuk devleti istiyoruz. Adalet istiyoruz” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, hizmete aldığı Bornova, Çiğli ve Altındağ cemevi ve kültür merkezlerinin ardından Selçuk Kültür Merkezi’nin de temelini attı.

Kocaoğlu, “Cami ne kadar haksa cemevi de o kadar haktır. İzmir Büyükşehir Belediyesi kiliseyi de, havrayı da, sinagogu da onarıyor. Bu kentte yaşayan bütün inançları, kültürleri, hemşehri dernekleri de olmak üzere tüm kesimlerin inançlarını, kültürlerini, geleneğini yaşaması için alt yapı oluşturmak gibi bir görevi on yıldır icra ediyor” diye konuştu.

İZMİR LİMANI

İzmir Limanı’nın kentin geleceği için çok önemli olduğunu vurgulayan Başkan Kocaoğlu, “İzmir Limanı’nı değil kaldırmak, bazılarının söylediği gibi kruvaziyer limanı olmak, değil limanın içine AVM yapmak, İzmir Limanı’nı konteyner limanı olarak yani ticaret limanı olarak 3-4 misli büyütecek projeyi Ulaştırma Bakanlığı’nın önüne koyduk. Burada mütevazı olmayacağım. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun imza attığı tek ve en büyük projedir. Ulaştırma Bakanlığı limanı büyütecek, biz de Körfez’in kuzey kesiminde sirkülasyonu sağlayacak kanal açacağız. Böylelikle İzmir’e gelen yerli ve yabancı yurttaşın Körfez’in istediği yerinden denize girmesini sağlayacağız. Dünyaya parmak ısırtacak bir projeyi hayata geçireceğiz. Ekipmanımız, projemiz hazır. Dere ağızlarında temizliklerimizi sürdürüyoruz. ÇED iznini aldıktan sonra çalışmalar başlayacak” diye konuştu.

SATTIRMAYIZ EDEBİYATI

Son günlerde kamuoyunda sıkça yer alan İl Özel İdarenin mallarının satışına ilişkin de açıklamalar yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “İl Özel İdaresi’nin mallarını paylaşmak amacıyla yasa çıktı. Biz de ‘İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin hakkıdır. Yerel sermayedir. İl Özel İdaresi kapanınca bütün görevlerini İzmir Büyükşehir Belediyesi üstlenecek. Bu mal yerelin malı. İzmir’in serveti. İzmir’de kalması lazım’ dedik. Aydın’dan Özlem Çerçioğlu Başkanımız başladı. Yakında da bütün belediye başkanlarımız Ege’den ses vermeye başlayacak. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bir özelliği var. Bugüne kadar bir kuruşluk mal satmadı. 800 milyonun üzerinde kamulaştırma yaptı. Hizmet yapabilmek için biz varımızı satmayacağız. Biz yedieminiz. Bu malları biz koruruz. Gelecek kuşaklara hizmet etmesi için kullanırız. Satıp da borç kapatmayız. Satıp da sağa sola peşkeş çekmeyiz. Yani ‘ham” yapmayız”.

"VALİ HESAP VERSİN"

Valilik’ten İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na iletilen, Bayındır’daki arazinin tahsisi ile ilgili komisyon toplantısının iptal edildiğine ilişkin mesaja da değinen Başkan Kocaoğlu, “Sonra öğreniyoruz ki, toplantı yapılmış. Bizi toplantıya çağırmamak için iptal edildi denmiş. ‘Bu toplantı yapıldı’ diye arandığında, ‘Evet yapıldı, belediye başkanın gelmesine gerek yoktu’ denmiş. Ben devlet memurluğu yaptım. Özel sektörde çalıştım. Neyin ne olduğunu, kime ne kadar saygı gösterilmesi gerektiğini, devlet usulünü, devlet erkanını bilirim. Bugün belli görevlerde olanlardan 50 misli daha fazla bilirim. Bunun açıklamasını o toplantıya çağıran kişi, İzmir’in en büyük mülki amiri, yani İzmir Valisi yapmak zorundadır. Ben kararnamelerle, imzalarla bu görev gelmedim. Ben İzmirli’nin yüzde 56.7’sinin, yani 1 milyon 120 bin seçmenin oyuyla geldim. Madem ki demokrasi, bana da demokrasi. Madem ki özgürlük, bana da özgürlük. Madem ki hukuk; kendine göre değil, Ankara’ya göre değil. Bana da hukuk. Hukuk devleti istiyoruz. Adalet istiyoruz.

Sayın Vali bunun hesabını verecek. Bunun açıklamasını yapacak. Yapmazsa millet bunun hesabını soracak. Özel İdarenin malını da, Mavişehir’ deki TOKİ’nin yaptığı planların da, Karayolları arsalarının gece satılmasının, Örnekköy’deki 335 dönüm arazinin nasıl planlandığının da hesabını bu millet soracak, malını, canını koruyacak”

CHP'li MUHALİFLERİNE MESAJ

Kendisi hakkında “kafasında Demokles’in kılıcı gibi yargı süreci sallanıyor. Korktuğu için konuşmuyor. Aday olmaması gerekir” şeklindeki iddiaya da açıklama getiren Başkan Kocaoğlu, “Benim aday olmakla ilgili bir derdim olmadığını, korkmadığımı da herkes biliyor. Beklediğimiz şeyler var. Şu an süreci izliyoruz. Bizim korkmadığımızı, belediye başkanlığının nasıl yapıldığını, belediye başkanlığını kimlerin yapması gerektiğini çok iyi biliyoruz. Bunu söylemek acizliktir. Bu şekilde bizi itham etmek acizliktir. Hukuk sürecini söz konusu yaparak başkalarına mesaj vermek acizliktir. Bunlar karşıdan yapılırsa cevabı daha rahat verilebilir. İçeriden yapılırsa cevabı daha zor verilir. Olmaz böyle bir şey” dedi.

“Gücümüzü halkımızdan aldığımız müddetçe yolumuza devam edeceğiz. Koltuk hırsımız yok, görev aşkımız var” diyen Başkan Kocaoğlu, konuşmasının sonunda Mustafa Balbay için de özgürlük diledi.

Selçuk’u “Ham yaptırmamak” için Selçuk Belediye Başkanı Hüseyin Vefa Ülgür, ilçe coğrafyasının binlerce yıldır farklı din ve inanca ev sahipliği yaptığını belirterek, omuz omuza hep birlikte demokrasiye, adalete ve hukuğa sahip çıkılması gerektiğini vurguladı.

Ülgür, ilçedeki yatırımlardan ötürü İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na teşekkür ederek, “Selçuk’ta işsizliği gidermek için projeler üretiyoruz. Yüksek okul yapmak, meyve paketleme tesisi yapmak istiyorduk. Bütçemizi aşan işlerimiz için Başkanımız Aziz Kocaoğlu’na gittik. Kendisi de bize 40 milyon liralık bir yardım sundu. Tekrar teşekkür ediyorum. İlçemizi ham yaptırmamak için biz Selçuklular olarak, herkes şahittir ki, yine ve yeniden Aziz Kocaoğlu diyoruz” diye konuştu.

07 Aralık 2013
Etiket; Aziz kocaoğlu selçuk, selçuk kültür merkezi, vali toprak kocaoğlu, kocaoğlu vali eleştiri Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


İzmir'de yüksek gerilim, Kocaoğlu'ndan sert sözler
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 1 ) + Yorum Yaz
Fuat Yüce
Satarım icraat, sattırmam edebiyat. Bir de salvolar; atmış tutmuş... Ee güzel valla...
 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
78 YILDIR KANAYAN YARA: BORALTAN
NEFRET ÜRETMENİN MANTIĞI DEĞİŞMİYOR
İLK KURŞUN MUAMMASI
İLHAN İŞMAN ADAY ADAYI OLDU
GEMİNİZİ BATIRDIK ÖZÜR DİLERİZ
HALAÇOĞLU SESSİZLİĞİNİ BOZDU
ERMENİ SOYKIRIMI EMPERYALİST BİR YALANDIR
MANİSA DGYD 'NİN KONUĞU ÖNALAN
Bu nasıl adalet?
Her türlü şiddete hayır!
EYT'de son durum ne
Mülteci çocuklar için deklarasyon
Kaya: Kocaoğlu aymazlık içinde
Kocaoğlu'ndan ilçe belediyesine tepki
Katar'a ablukayı İzmir ile kırdık
Dostları olan zengindir
Demokrasi tek yol
15 Temmuz şehitlerinin isimleri gökyüzünde
15 Temmuz'u Batı'ya anlatıyoruz
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir