25 Nisan 2024, Perşembe Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Kültür sanat kenti Karşıyaka



Aralıksız 20 yıldır Karşıyaka’nın kültür ve sanat yaşamına katkı sunan Karşıyaka Belediye Tiyatrosu, son iki yılda 12 ödül birden alarak ulaşılması zor bir başarıya imza attı. Ege Bölgesi’nin en çok ödül alan amatör tiyatro topluluğu olan ekip, sezon boyunca aralıksız oyunları ile en fazla izleyici toplayan topluluk unvanını da elinde bulunduruyor.

 

ÖDÜL AVCILARI

Tüm oyuncularının amatör olduğu Karşıyaka Belediye Tiyatrosu, sahneye koyduğu “Çirkin Ördek Yavrusu”  ile “Çizmeli Kedi” oyunları Direklerarası Seyirci Ödülleri’nde “En İyi Yapım“ ödüllerini aldı.  “Ahududu” adlı oyunda rol alan Atila Acar, Bedia Muvahhit Tiyatro Ödüllerinde “Komedi Dalında En İyi Erkek Oyuncu” ödülünü aldı. “Oyunun Oyunu” adlı oyun, Bedia Muvahhit Ödülleri’nde “En İyi Prodüksiyon” ödülüne layık görülürken, Aksu Akpınar ile Gamze Vardar da aynı yarışmada Komedi Dalında En İyi Kadın Oyuncu ödülüne ulaştı. Gülnur Orhon ise  “Ahududu” oyunu ile iki ayrı yarışmada “En İyi Dekor “ ödülü aldı. “Oyunun Oyunu” adlı oyunun dekorundaki başarısı nedeniyle yine Günnur Orhon Bedia Muvahhit Tiyatro Ödülleri, Direklerarası Seyirci Ödülleri ve Rotary Kulübü’nden aldı. 20 yıldır Karşıyaka Belediye Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmenliğini yapan sanatçı Zekeriya Hocalar ise İzmir Direklerarası Seyirci Ödülleri’nde “En İyi Yönetmen” ödülüne değer görüldü.

4 OYUNLA SAHNEDE

Karşıyaka Belediye Tiyatrosu, 2015-2016 sezonunda 20. yıl anısına iki ayrı sahnede dört oyunla tiyatro severlerin karşısına çıkıyor. Ziya Gökalp Kültür Merkezi ve Ahmet Piriştina Kültür Merkezi’ndeki Çolpan İlhan Sahnesi’nde her hafta yetişkinlere yönelik “Ayak Bacak Fabrikası” ile çocuklara yönelik “Tembel Karınca Çiçi”, “Çizmeli Kedi” ve “Peter Pan”ı sahneye koyan Karşıyaka Belediye Tiyatrosu, her hafta binlerce seyirciye ulaşıyor. Tiyatro biletleri Belediyenin Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ile ilgili sahnelerden ücretsiz olarak temin edilebiliyor.

KÜLTÜR VE SANAT KENTİ

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, “Türkiye’ye örnek olan kültürel ve sanatsal faaliyetlerimiz, ilericiliğin ve aydınlığın kenti Karşıyakamıza çok yakışıyor. Özellikle 20 yılda sayısız oyun sahneleyen ve önemli ödüller alan Belediye Tiyatromuz, kültür ve sanatta marka haline gelmemizde çok önemli bir role sahip. Büyük özveri ve gayretle çalışmalarını sürdüren tiyatro ekibimize; salonları dolduran vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Her zaman ve her şartta, sanata ve sanatçıya destek olmaya devam edeceğiz” dedi.

 

29 Şubat 2016
Etiket; karşıyaka devlet tiyatrosu Yazdır   |   Paylaş
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
HİSSELİ HARİKALAR MUĞLA'DAN GEÇTİ
KÖYÜMDE ŞENLİK VAR
İLHAN İŞMAN ADAY ADAYI OLDU
HAYSİYET ABİDESİ: SÜLEYMAN FETHİ
RÜYA PARK KİTAP, RESİM VE HEYKEL GÜNLERİ
MAZHAR ALONSON SENFONİ YAYINDA
MENEMEN'DE ÇOCUKLARA 23 NİSAN MÜJDESİ
ÇOCUK SENFONİ ORKESTRASI BÜYÜLEDİ
EMİNE IŞINSI ÖKSÜZ ANILDI
İZMİR'LİLER AVNİ ANIL'I UNUTMADILAR
TARİHİ CAMİ, MEYDAN DÜZENLEMESİ KURBANI
Fatih Baha Aydın, Muğla'da gençlerle buluştu
Dört gün Buda üç gün Zorba
İkinin Biri İzmir'de
Basmane tasarımıyla Venedik'e gidiyor
Alsancak Garı için canlandıran tasarımlar
Gravürlerde yaşayan İzmir
2018 model gelinikler
Keçenin yansıttığı kadınlar
İş önlükleri sanatla buluştu
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir