28 Mart 2024, Perşembe Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Kültür Turizm Bakanı İzmir'de



Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Türkiye’ye gelen turist sayısının bir önceki yıla göre yüzde 10 arttığını, yeni projeler, tanıtım ve imajı çalışmalarıyla bu sayıyı daha da yukarıya çıkarmayı hedeflediklerini söyledi. Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, göreve atandıktan sonra ilk kez geldiği İzmir’de turizm sektörü temsilcileriyle toplantı yaptı.

Toplantıya TURSAB Başkanı Başaran Ulusoy, TUROFED Başkanı Osman Ayık, İTO Başkanı Ekrem Demirtaş, İzmir Deniz Ticaret Odası Başkanı Yusuf Öztürk başta olmak üzere sektör temsilcileriyle toplantı yaptı. Toplantı öncesi basın mensuplarına açıklama yapan Bakan Çelik, adını anmadan Gezi Parkı olaylarını kastederek geçen yaz turizm sektörüne sıkıntılı girildiğini, yaptıkları toplantılarla sektörün zarar görmemesine, geriye değil ileriye gitmesi noktasıyla ilgili değerlendirmeler gerçekleştirdiklerini söyledi. Bu toplantıların Türkiye’nin imaj kaybına uğramaması için önemli sonuçlar olduğuna dikkat çeken Çelik, “Geldiğimiz noktada Türkiye geçin yılki aynı döneme göre yüzde 10 turist sayısını arttırdı.

İnşallah daha üst bir rakamla turizm gelirlerini arttıracağız. Bunun için simülasyonlar var ancak bugünden açıklamıyorum. Göreve göreve geldiğimizden beri ders çalışıyoruz. İzmir’de de doğru projeler var. Bir kısmı yargı süreçlerine takılmış ciddi projeler yargı süreçlerini aşılması sonra İzmir’le ilgi önemli adımlar atabileceğiz” dedi.

TÜRKİYE'NİN TANITIMINDA İZMİR ÖNEMLİ

Türkiye’nin tanıtım stratejisi açısından İzmir ve İzmir logosunun çok önemli olduğunu belirten Bakan Çelik, turizm sektör temsilcileriyle bu nedenle toplantı yaptıklarını söyledi. Dünyanın her yerine gidildiğinde, EXPO’yla ilgili de değerlendirme yapacakların belirten Çelik “Sivil toplum örgütleri, iş dünyasıyla birlikte hareket ediyoruz. EXPO İzmir ve Türkiye için faydalı olacaktır” dedi. İzmir’deki Atatürk Müzesi restorasyonu ihalesini 14 Kasım’da yapacakların açıklayan Ömer Çelik, 1 yıl içinde çalışmaların tamamlanacağını söyledi. Çelik, bakanlığın üst düzey bürokratlarıyla birlikte İzmir’e geldiğini sorunlara çare arayacaklarını, turizm ve yatırım, tanıtım açısından desteğe hazır olduklarını söyledi.

Turizm sektörünün pozitif bir sektör olduğunu dile getiren Çelik, “Sürekli ileri bakan, sorunları aşmaya çalışan, küçük detaylarda kalmaması nedeniyle tanıtım için önemli, stratejik bir sektör. İzmir turizm sektörü için de önemli bir kent. Bundan sonra İzmir’e daha çok önem vereceğiz. İzmir’de de pozitif hava var. İleri bakan vizyon var. Güzel kenti daha iyi yere taşımak için elimizden gelen gayreti göstereceğiz” dedi.

26 Ekim 2013
Etiket; kültür Turizm bakanı, Ömer Çelik, kültür bakanı izmir, vali mustafa toprak, turist sayısı açıklaması, Başaran Ulusoy Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


Efes artık UNESCO'da
Aziz Kocaoğlu'ndan Vali Toprak'a Sert Çıkış
İzmir'e Uluslararası Araştırma Merkezi
İzmir'de Turizm Haftası'na Tarihi Başlangıç
Sömestr Cup'ta renkli kapanış
Cenazelerin tamamı çıkarıldı
Turizmin kalbi İzmir'de atıyor
İzmir EXPO'ya odaklandı
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
KAMU PERSONELİNE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMİ
MUĞLA'DA SOSYAL İKİLEM BELGESELİ
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MUĞLA YEŞİLAY’DA KAN DEĞİŞİMİ
MEHMET AKİF ERSOY KİTAP GÜNLERİ
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
KÜLTÜREL VE TİCARİ BOYUTLARIYLA ARASTA
ÖDEMİŞ BOZDAĞ'DA OSMANLI SARAYLARI
KÖYÜMDE ŞENLİK VAR
HER ÖRGÜT PSİKOLOJİK TACİZCİSİNİ ÜRETİYOR
DEMİRCİ USTASINDAN GERİ DÖNÜŞÜME KATKI
THY PERSONELİNİN İNTİHARI
MUĞLA ANADOLU MEKTEBİ YAZAR OKUMALARI
MUĞLA MİLLİ EĞİTİM’DEN YARDIM SEFERBERLİĞİ
MUĞLA'DA OKUR GEZER YAZAR ETKİNLİĞİ
RÜYA PARK KİTAP, RESİM VE HEYKEL GÜNLERİ
İZMİR'E MEGA PROJE
İŞTE KUZEY YILDIZI
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir