18 Nisan 2024, Perşembe Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Londra Maratonu öncesi sıkı güvenlik tedbirleri



Aynur Tattersall-

Londra’da yarın koşulacak maraton için güvenlik önlemleri artırıldı. İngiliz polisi, özel eğitimli köpeklerle maratonun bitiş noktası olan Buckingham Sarayı ve çevresinden alana giriş çıkış yapan araçları durdurarak bomba araması yaptı. Başkentte yarın koşulacak maraton öncesi hazırlıklar sürüyor. İngiliz polisi özel eğitimli 'Toby' ve 'Moss' adlı köpeklerle maratonun yapılacağı platform çevresinde ve alana girip çıkan araçlarda bomba araması dikkat çekti. DHA ekibi maratonun yapılacağı güzergah üzerinde sabahın erken saatlerinden itibaren geniş güvenlik önlemlerini görüntüledi.

OLAĞANÜSTÜ GÜVENLİK ÖNLEMLERİ

1981 yılında başlayan ‘Londra Maratonu'nda alınan güvenlik önlemleriyle ilgili açıklama yapan İngiltere Başbakan Yardımcısı Nick Clegg, "Boston'daki korkunç patlamalardan dolayı, güvenlik düzenlemeleri iki, üç hatta dört kez kontrol edilecek" diye konuştu. İçişleri Bakanı Theresa May de, "Londra polisi, maraton için birkaç yeni düzenleme yaptı. Güvenlik ihtiyaçları konusunda son derece bilinçliyiz" diye konuştu. Londra Maratonu organizatörleri, maratonu tamamlayan her kişi adına Boston patlamalarında hayatını kaybedenlerin aileleri için 2 sterlin (yaklaşık 6 TL) bağışlayacaklarını söyledi.

MO FARAH ÖNDE KOŞACAK

Geçen yıl yapılan 2012 Londra Olimpiyat Oyunları'nda, erkekler 5 bin ve 10 bin metre yarışlarında altın madalya kazanan Somali asıllı İngiliz atlet 30 yaşındaki Mo Farah, Pazar günü yarı maraton koşacak. Farah, yaptığı basın toplantısında, Boston'daki patlamaların ardından Londra Maratonu'na katılma fikrini değiştirmediğini söyledi. Boston'daki patlamalarla ilgili soruya Farah, "Kötü haber. Düşüncelerim hayatını kaybedenlerin aileleri ve yakınlarıyla. Onlar da bizim bu maratonu yapmamızı isterdi diye düşünüyorum" diye yanıt verdi. Yarınki maratonda güvenlikle ilgili bir endişesinin olmadığını dile getiren Farah, "Londra harika bir şehir, büyüdüğüm şehir. Dolayısıyla herhangi bir güvenlik endişesi duymuyorum. Londra Olimpiyat Oyunları'nda harika bir iş çıkardık. Aynı şeyi maratonda da yapacağımızı düşünüyorum" dedi. İngiliz basını, 30 yaşındaki atletin Londra Maratonu'na 2 yıl katılmak için 450 bin sterlin alacağını yazdı.

TÜRKİYE’Yİ NİHAT DEMİR TEMSİL EDECEK

Londra Maratonu’nda Türkiye’yi temsil edecek olan Engelli Milli Atlet Nihat Demir, maratonda bu yıl mücadele eden tek Türk sporcu olacak. Londra Maratonu’na geçtiğimiz yıl milli atletler Bekir Karayel ve Erkan Kuş katılmıştı. Londra Olimpiyatları'nda da madalya mücadelesi veren Karayel, 2.13.21'lik derecesiyle maratonu 16'ncı sırada tamamlarken, Erkan Kuş, 2.22.34'lük zamanlamasıyla 34'üncü olmuştu.

MARATONA 167 BİN KİŞİ BAŞVURDU

Dünyaca ünlü Londra Maratonu'nda bu yıl koşmak için toplam 167 bin 449 kişi başvuruda bulunduğu ve 48 bin 323 sporseverin başvurusunun kabul edildiği ifade edildi. Geçen yıl 170 bin 150 kişiden 50 bin 200'ünün başvurusu kabul edilmişti. Maratona başlayan 37 bin 227 yarışmacının 36 bin 705'i finiş çizgisine gelmeyi başarmıştı. Maratonun ilk yapıldığı 1981 yılında 20 bin kişi başvururken, bunlardan 7 bin 747'si maratona kabul edilmişti.

MARATONUN EN YAŞLI KOŞUCUSU 88 YAŞINDA

Maraton için bu yıl yapılan başvurularda, erkeklerde en yaşlı yarışmacı unvanını 88 yaşındaki Paul Freedman, kadınlarda da 85 yaşındaki Iva Barr elde etti. İki kategoride en genç katılımcılar ise 18 yaşındaki Adam Monks, Eve Deighton ve Alicia Forrest oldu. Maratona katılanlardan 16 bin 791'inin 30-39, 13 bin 808'inin 40-49, 10 bin 408'inin de 20-29 yaşları arasında olduğu kaydedildi. Maratona, katılan toplam 249 yarışmacı, 70 yaş üzeri. 

20 Nisan 2013
Etiket; Londra, maraton, polis, köpek, bomba, arama Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


İzmir'de üniversite bahçesine bomba atıldı
İzmir Emniyeti'nden 'canlı bomba' açıklaması
İzmir'de Paralel operasyon
İzmir'de cephanelik gibi parti binası!
Urla'da hayvan itlafı iddiası
İzmir'de taraftarlarıın dövdüğü büfecinin durumu ağır
AK Partili Başkan polisi kınadı
Altay hakeme, Göztepe Altay'a öfkeli
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
Almanya'da ırkçı saldırı
Unutulan soykırım tekrarlanır
Avrupa'nın utancı Srebrenitsa
Afroamerikanlar hala hedefte
İlluminati nedir?
Fransa'da kaygı veren eylemler
Sıfatı "Gazeteci"
Kavimler göçü olabilir
Akıllı telefon sahipleri bunları bilmeli
Savaş kimin işine yarıyor diyenlere!
Terör Örgütü IŞİD Yemen'deki Cami Saldırısını Üstlendi
Madonna'dan faşizm eleştirisi
Erdoğan'a Mondragon sürprizi
Canlı Canlı Kızını Gömdü!
Belçika da 2 Kişi Öldürüldü
ABD havalimanın da Bir İlk Yaşandı!
Fransa'da Patlama!
Mc Donald's Şok Olay!
Bomba İmha Uzmanı Hayatını Kaybetti
Dünya Tecavüzcü Katil Adama Büyük Ceza
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir