28 Mart 2024, Perşembe Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Madenciler Cumhurbaşkanından destek istedi



Türk Madencilik Sektörü, Madencilik yatırımları için gerekli izinlerin ve maden ruhsatlarının ve izinlerinin alınmasını Başbakanlık onayına tabi tutan 16 Haziran 2012 tarih ve 2012/15 sayılı Başbakanlık Genelgesi’nin madencilik sektöründe yol açtığı darboğazın aşılması için Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’den destek istedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün katılımıyla, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) tarafından 28-31 Ocak 2014 tarihlerinde düzenlediği Türkiye-İtalya İş Formu’na katılan Ege Maden İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Yunus Şahin, uçakta Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e madencilik sektörünün genelge nedeniyle yaşadığı sorunları anlatan bir rapor sundu. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, konuyu inceleteceği mesajını sektöre iletti.

Türkiye’de yeni maden ruhsatı almanın ve süresi dolan maden ruhsatlarının süre uzatımlarının 16 Haziran 2012 tarih ve 2012/15 sayılı Başbakanlık Genelgesi sonrasında çok uzun zaman aldığını belirten Şahin, “Madencilik sektöründe sorunlar kartopu gibi büyüyor. Ruhsat alınması 3-4 ayı buluyor, çoğu zaman başvurular ret ediliyor. 2013 yılının ilk dokuz aylık döneminde Türkiye ekonomisi yüzde 4 oranında büyüme kaydederken, Madencilik sektörünün büyüme rakamları ise yüzde 3.5 geriledi. Türk ekonomisi büyürken, madencilik sektörünün bu tempoya ayak uyduramamasının nedeni olarak ruhsat konusunda yaşanan bu sorunu görüyoruz” diye konuştu.

Başbakanlıkta yapılan incelemelerle izin alma süresinin uzaması nedeniyle, maden işletme izni için gerekli olan izinlerin alınmasında, 3213 sayılı maden Yasası’nda öngörülen 3 yıllık süre aşıldığı için bazı maden işletme ruhsatlarının iptal edildiğini ifade eden Şahin şöyle devam etti:

“İzinlerin alınmasındaki gecikmeler nedeniyle, mevcut arama ve işletme ruhsatlarında planlanmış olan arama yatırımları olumsuz yönde etkilenmiş ve diğer birçok arama çalışması mevsiminde gerçekleştirilmemiştir. Ormanlık alanlardaki maden işletme izinleri de aynı şekilde gecikmeye uğramıştır. Öte yandan yeni maden üretim alanları açılamamış ve üretim hedeflerine erişilemedi. Madencilik sektörü, katma değeri yüksek bir sektör olduğu içinde, yaşanan olumsuzluklardan sektörün sadece kendisi değil; jeoloji, jeofizik, sondaj, laboratuvar, harita, çevre teknoloji konularında hizmet veren ve sektöre makine-ekipman sağlayan çok sayıda şirket de etkilendi.”

11 Şubat 2014
Etiket; ege madenciler, mehmet yunus şahin Yazdır   |   Paylaş
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
İZMİR'E MEGA PROJE
ÇAM FISTIĞI REKOLTESİ YÜZ GÜLDÜYOR
MOBBİNG ÇALIŞMA HAYATININ EN ÖNEMLİ SORUNLARI ARASINDA
İLK BİNDE 157 EGELİ VAR
İZMİR'E TEKNOLOJİ ÜSSÜ KAZANDIRACAKLAR
İZMİR'E GÜÇ KATACAK BİRLİKTELİK
BABA HEDİYESİ HAYATINI DEĞİŞTİRDİ
TAM KAPANMADA ZİNCİR MARKETLER TAM GAZ
Bitcoin makalesine uluslararası ödül
Sanal alışveriş rekora gidiyor
Çalışmak bizi tüketiyor mu
Firmalara ihracat uzmanları geliyor
Emekliye temmuz zammı
EYT'de son durum ne
Zeytin güzel kokmalı
Nazilli Tarım Fuarı ziyaretçi rekoru kırıyor
En iyi yatırım İzmir'den ev almak
Türkiye'yi İzmir modası sardı
Türkiye'nin hayvancılık fuarı başladı
Fuar güzelleri görücüye çıktı
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir