29 Mart 2024, Cuma Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Metobolizmayı canlandırmanın püf noktaları



Alışkanlıklarınızdaki küçük değişikliklerle metabolizmanızı canlandırabilirsiniz. Böylece kilo vermek de mümkün olabilir..

OTURUP KALMAYIN

Araştırmalar ev toplamak, bir enstrüman çalmak, dans etmek gibi aktivitelerin vücut ağırlığı üzerinde kümülatif etki yarattığını ve bazı durumlarda düzenli egzersizden bile daha önemli olabileceğini gösteriyor. Asansör kullanmak yerine merdivenleri çıkın, yemek yaparken dans edin, çocuklarınızla oynayın, telefonla konuşurken ayakta gezinin ve olabildiğince fazla hareket edin.

DEĞİŞİK TATLAR

Pul biber, ateşli sos, sıcak salsa sosu gibi baharatlı malzemelere karşı açık olun ve bu acı baharatları yemeklerinizde mutlaka kullanın. Sahanda yumurtanıza biraz pul biber ekleyebilir veya salatalarınızı/dip soslarınızı acı biberle tatlandırabilirsiniz. Çünkü yeni yapılan çalışmalar yemeğinize biraz acı eklemenin iştahınızı baskılamaya yardımcı olacağını ve metabolizmanızı bir nebze hızlandıracağını söylüyor.

Yapılan bir çalışma, öğlen yemeğinde yiyeceklerinde acılı baharatlar kullanmaya başlayan katılımcıların akşam yemeğinde 60 kalori daha az tükettiklerini ve 10 kalori fazladan yaktıklarını gösteriyor.

AÇ KALMAYIN

Kilo vermek için düşük kalorili beslenmeyi göze alsanız bile, sık sık beslenerek metabolizmanızı canlı tutmayı ve günlük 1000 kalorinin altına düşmemeyi kural haline getirmelisiniz. Besinler vücudunuzun yakıtıdır, bu yüzden siz vücudunuzu aç bırakır veya günlük aldığınız kaloriyi 1000 kaloriden az olacak şekilde sınırlarsanız, metabolizmanız vücudunuzun yaşamını sürdürebilmesi için daha yavaş ve daha tutumlu çalışmaya başlayacaktır (bu da daha az kalori yakması anlamına geliyor).

Metabolizmanızı yanan bir ateş gibi düşünün. Bu ateşin sürekli olarak yanması ve alevlenmesi için kısa aralıklarla odun atmaya devam edin. Unutmayın eğer odun atmazsanız ateş mutlaka sönecektir.

DOĞAL BESİNLER

Vücudunuz taze meyve/sebze gibi doğal besinleri sindirirken, beyaz undan yapılmış kek gibi işlenmiş gıdaları yaktığından daha fazla enerji harcıyor. Bu, öğünlerinizde ne kadar çok doğal besin varsa, metabolizmanızın da o kadar büyük ölçüde hızlanacağı anlamına geliyor. Yapılan bir araştırmada araştırmacılar, katılımcıları ikiye bölüyor ve bir grubun tam tahıllı ekmek arasına cheddar peyniri eklenerek hazırlanmış sandviçi, diğer grubun ise beyaz ekmek arasına işlenmiş peynir parçaları ile hazırlanmış sandviçi tüketmesini istiyor. Her iki sandviç de eşit kaloriye sahip olmasına rağmen tam tahıllı sandviç tüketen grup, diğer gruba göre sandviçi sindirirken %50 daha fala kalori harcıyor.

Bu durumu bir avantaja dönüştürebilir ve vücudunuzun daha fazla kalori yakmasını sağlayabilirsiniz. Tek yapmanız gereken diyetinizi yağsız protein kaynakları, tam tahıllı kaynaklar, taze meyveler/sebzeler ve sağlıklı yağlar ile doldurmak ve tükettiğiniz kalori aynı olsa bile tercihlerinizi değiştirerek kilo vermenin keyfine varmak.

http://www.kadinvekadin.net

04 Ağustos 2015
Etiket; kilo vermek, sağlıklı kilo vermek, sağlıklı beslenmek, canlı metabolizma Yazdır   |   Paylaş
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
MUĞLA'DA SOSYAL İKİLEM BELGESELİ
HİSSELİ HARİKALAR MUĞLA'DAN GEÇTİ
78 YILDIR KANAYAN YARA: BORALTAN
Akran zorbalığını hafife almayın
Şiddet tüm canlılar için hak ihlalidir
Bilgisayar oyunlarının tadı kaçıyor
İZMİR BASININDA HAZİN BİR SAYFA
İLK KURŞUN MUAMMASI
İSTATİSTİKTEN İBARET BİR VAHŞET
MAZHAR ALONSON SENFONİ YAYINDA
GENÇ YÖNETMENİN DİZİSİ DÜNYAYA AÇILDI
9 EYLÜL'DE ANLAŞMA SAĞLANDI
BU YAŞTA MI DİYENLERE KULAK ASMADI
436 YILLIK ÜNİVERSİTEDE DERS VERECEK
HASAN TAHSİN GAZETECİLİK YARIŞMASI SONUÇLANDI
ENGELSİZ ERİŞİME DESTEK
BANKACILIK SEKTÖRÜ VE MOBBİNG ANKETİ
Sanal alışveriş rekora gidiyor
Eliz Mira için bir araya geldiler
Çalışmak bizi tüketiyor mu
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir