19 Nisan 2024, Cuma Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Ortadoğu Türk Zeytin ve Zeytinyağı Tüketecek



Son yıllarda gösterdiği gelişim ile dünyanın en büyük gıda fuarı konumuna yükselen Dubai Gulfood Fuarı’nda Türk zeytin ve zeytinyağını tanıtan Zeytin ve Zeytinyağı Tanıtım Komitesi, büyük bir ilgiyle karşılaştı. ZZTK, 2015 yılında tüm tanıtım gruplarının Gulfood Fuarı’nda daha etkin ve ihtişamlı bir tanıtıma imza atması için ortak çatı altında katılmaya olanak sağlayan bir proje hazırlıklarına başladı.

Ortadoğu ülkelerinin tamamının yoğun ilgi gösterdiği Gulfood 2014 Fuarı’na, Arap dünyası, Hindistan, Pakistan, Fas, Tunus, Singapur, Maleyza, Japonya, Somali, Özbekistan, Yemen, Sudan, Angola, Cezayir dahil yakın ve orta uzaklıktaki her ülkeden çok sayıda hem ciddi katılımcı, hem de ziyaretçi geldi.

Birleşik Arap Emirlikleri’nin Zeytin ve Zeytinyağı Tanıtım Komitesi’nin hedef pazarlarından biri olduğunu belirten Zeytin ve Zeytinyağı Tanıtım Komitesi Başkanı Metin Ölken, “Birleşik Arap Emirlikleri, hali hazırda zeytinyağı ihracatında 2013/14 sezonu istatistikleri esas alındığında, ilk 10 büyük pazarımız arasında yer alıyor. 23-27 Şubat 2014 tarihlerinde gerçekleştirilen Gulfood 2014’te yaptığımız zeytin ve zeytinyağı tanıtım faaliyetleri yoğun ilgi gördü. 5 günlük fuarın 3. günü sonunda getirdiğimiz promosyon malzemeleri, tadımlık ürünler dışında kartvizitlerimizin bile tükendiği bir yoğunlukta geçiyor” diye konuştu.

Zeytin ve Zeytinyağı Tanıtım Komitesi olarak bundan sonraki yıllarda Gulfood Fuarı’nı merkez fuar olarak değerlendirme kararı aldıklarını anlatan Ölken şöyle devam etti:

“Türkiye’de zeytin ve zeytinyağı rekoltesi bu yıl az olsa da Türkiye’nin zeytin ve zeytinyağı rekoltesi önümüzdeki yıllarda büyük artış gösterecek. Bu rekoltemizin katma değere dönüşmesi için Gulfood Fuarı büyük öneme sahip olacak. Öte yandan Gulfood Fuarı’nda önümüzdeki yıllarda daha etkin bir tanıtım için Türkiye’den fuara katılan diğer tanıtım grupları ile beraber müşterek bir stand düzenlemesi için ZZTK olarak inisiyatif alarak bir proje hazırlayarak diğer tanıtım gruplarındaki meslektaşlarımızla paylaşacağız. 2015 yılındaki fuarda Türkiye adına çok değişik ve akıllardan çıkmayacak bir tanıtım yapılması için bugünden hazırlanacağız.”

Türkiye, 2012 yılında Birleşik Arap Emirlikleri’ne 580 bin dolarlık sofralık zeytin ihracatı yapmışken, 2013 yılında bu rakam 634 bin dolara çıktı. Zeytinyağı ihracatımıza bakıldığında ise 2012 yılında B.A.E.’ne 2 milyon 255 bin dolarlık altınsıvı ihraç eden Türkiye, 2013’te yüzde 17.7’lik artışla 2 milyon 950 bin dolarlık ihracat rakamına ulaştı.

Gulfood 2014 Fuarı’nda Zeytin ve Zeytinyağı Tanıtım Komitesi’ni ZZTK Başkanı Metin Ölken, ZZTK Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Kadri Gündeş ve Ege İhracatçı Birlikleri Şefi Can Karadeniz’den oluşan heyet temsil etti. ZZTK standını Abu Dabi Büyükelçisi Ş. Vural Altay ve Dubai Ticaret Ataşesi Gülizar Yavaş ziyaret etti.

26 Şubat 2014
Etiket; dubai gıda fuarı, metin ölken, zztk fuar, gulfood fuarı, mehmet kadri güneş, can karadeniz, türk zeytin zeytinyağı Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


Türk Zeytinciler Dubai Yolcusu
Zeytinyağında pazar kaybı endişesi
Zeytinciler doğuya döndü
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
İZMİR'E MEGA PROJE
ÇAM FISTIĞI REKOLTESİ YÜZ GÜLDÜYOR
MOBBİNG ÇALIŞMA HAYATININ EN ÖNEMLİ SORUNLARI ARASINDA
İLK BİNDE 157 EGELİ VAR
İZMİR'E TEKNOLOJİ ÜSSÜ KAZANDIRACAKLAR
İZMİR'E GÜÇ KATACAK BİRLİKTELİK
BABA HEDİYESİ HAYATINI DEĞİŞTİRDİ
TAM KAPANMADA ZİNCİR MARKETLER TAM GAZ
Bitcoin makalesine uluslararası ödül
Sanal alışveriş rekora gidiyor
Çalışmak bizi tüketiyor mu
Firmalara ihracat uzmanları geliyor
Emekliye temmuz zammı
EYT'de son durum ne
Zeytin güzel kokmalı
Nazilli Tarım Fuarı ziyaretçi rekoru kırıyor
En iyi yatırım İzmir'den ev almak
Türkiye'yi İzmir modası sardı
Türkiye'nin hayvancılık fuarı başladı
Fuar güzelleri görücüye çıktı
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir