28 Mart 2024, Perşembe Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 
Petek Uluğ
[email protected]

Yeni yaşam alanlarımız AVM'ler...

 

Bayram günlerinde, yeni yıl öncesi veya özel günlerin arifelerinde alışveriş merkezlerinin dolup taşmasını artık olağan karşılamaya başladık. Çalışan insanların, iş hayatlarının yoğunluğu nedeniyle şahsi ihtiyaçlarını karşılamak içim haftasonunu beklemeleri ve kendilerine ayırdıkları değerli saatleri alışveriş merkezlerinde kullanmak zorunda kalmaları da belki geçerli bir nedendir AVM çılgınlığı için.

Ancak; alışveriş merkezlerinin insanların tek sosyalleşme alanları olduğunu fark etmek biraz da üzülerek kabul ettiğim gerçektir.

Çok gerekmedikçe haftasonu uzak kalmaya çalıştığım bu merkezlerin birinde şahit olduğum kalabalık beni bir kez daha düşündürdü…

Gözlemlediğim yoğun insan kalabalığı sıradan haftasonunun yaşandığı büyük bir alışveriş merkezinin içindeydi. Yürüyen merdivenlerdeki kalabalığı görünce içeride olağanüstü bir durum var sanıp güvenlikten bilgi almak durumunda kaldım. Hiçbir şey yoktu! Ancak; inanmadım ve ısrarla ilerlerken insanların hallerinden mutlu mesut olduklarını fark edince bu yazıyı yazmak için kendimi eve zor atmış buldum ya da hızla kaçtım diyebilirim…

Gelir düzeyinin hızla aşağılara düştüğü, alım gücünün her geçen gün azalmakta olduğu, kredi kartı borçlularının dikkat çekecek kadar artış gösterdiği bir ülkede alışveriş merkezlerinin bukadar çok sayıda son sürat açılıyor olmalarının hatta dolup taşmalarının nedeni ne olabilir ki?

Alışveriş merkezleri serbest ekonominin nimetleri midir?

Alışverişin vermiş olduğu mutluluğu yaşayarak serotonin salgılayan bizlerin her türlü talebine yetişmek isteyen markaların hizmet anlayışı mıdır?

Haftasonlarını nasıl değerlendireceğini bilemeyen, yok olmakta olan doğada, kendilerine yer bulamayanlara kucak açmış firmaların hayırseverliği midir?

Eş, dost, yakın aile bireyleri ile dahi evlerde buluşup çay, kahve sohbeti yapmayı zahmet olarak görenleri bir araya getirmeyi görev bilmiş markaların evsahipliği midir?

Trafiğin ve kirliliğin bol olduğu, yeşilin yok olduğu sokaklarda kendilerine yer bulamayan çocuklarımıza kucak açmış, sosyalleşmelerini bu güruh halindeki kalabalığın içerisinde sağlamaya çalışan oyun merkezleri midir?

İş hayatının sorunlarından uzaklaşmak isteyen büyüklerin rengarenk, cıvıl cıvıl, kıyafetlerin sunulduğu vitrinlerde kafa dağıttıkları, ellerinde kağıttan kahve kupalarıyla dolanabildikleri yaşam alanları mıdır?

 

Eee şimdi yazarken düşündüm de iyi ki varmış bu AVMler! Haklı bu kalabalıklar; Ne yapardık bu AVMler olmasaydı? Hatta bugün anladım ki daha çok açılmalılar, insanlar mağdur durumdalar, yetmiyor yetmiyor!! Eee orta gelirliye, dar gelirliye, emekliye, çalışana ücretler de yetmiyor! Kredi kartı borçları da bitmiyor! Düz mantığın işlemediği bir durum kısacası…

13 Aralık 2014 Paylaş
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Yazarın Diğer Yazıları
Etkili iletişim kurabiliyor musunuz?
Doğru iletişim nedir?
İzmirliler artık korkuyor
LYS tercih döneminde dikkat edilmesi gerekenler
Bodrum 2016
Kırmızı karanfilin anlamı
Bir erkek nazik olduğunu nasıl belli eder?
İzmir artık bir gurme şehridir
Üniversiteler açılırken dikkat!
Sosyal Medya ve Kitle İletişim Araçlarını neden kullanıyoruz?
YENİDEN ÖĞRENCİ OLMAK
Tacizin boyutu büyük!
Kemeraltı'nda lezzet turu
Yeni yıl öncesi arınma
Yeni yaşam alanlarımız AVM'ler...
Koruyucu Aile olmak ne demektir?
Linç edilmenin medyatik hali
Yabancı dil öğrenirken sorulmaması gereken sorular!
Türkiye'de Bir İlk Kağıt ve Kitap Sanatları Müzesi
Bu Yıl da Bodrum ile Çeşme Elele Verdiler
 

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir