29 Mart 2024, Cuma Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

"Pilotlarla ilgili pazarlık söz konusu değil"



Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Beyrut’ta kaçırılan THY pilotları ile ilgili pazarlığın söz konusu olmadığının altını çizerek, gerekli temasların sürdüğünü, en kısa sürede pilotların serbest bırakılmasını beklediklerini söyledi.

Bayram tatilini memleketi Erzincan’da geçiren Ulaştırma Denizcik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Refahiye ilçesinde bu yıl 15’ncisi düzenlenen Bal Festivali’ne katıldı. İlçe girişinde hemşehrilerinin alkışları arasında karşılanan Bakan Yıldırım, vatandaşlarla birlikte davul zurna eşliğinde halay çekti. İlçedeki vatandaşlarla sohbet eden Bakan Yıldırım, öğle namazının ardından Bayraktepe’ye çıktı. Burada gazetecilerin Beyrut’ta kaçırılan THY Pilotları’nın durumu ile ilgili sorusu üzerine konuşan Bakan Yıldırım, ilgili makamların çalışmalarını sürdürdüğünü ifade etti. Yıldırım, Lübnan eski başbakanı Necip Kati ile görüşme yaptıklarının da altını çizerek, “Kaçırılan pilot arkadaşlarımızla ilgili hadiseden sonra İçişleri ve Dışişleri Bakanlıklarımız gerekli diplomatik görüşmeleri başlattılar. Şu anda da bu görüşmeler devam ediyor. Aynı zamanda bizde kendi muhataplarımızla, Lübnan Eski Başbakanı önceki başbakanı Necip Kati ile bir görüşme yaptık. O da konuyla yakından ilgileniyor. Dilerim bu çabalar kısa sürede olumlu sonuç verir ve pilotlar serbest bırakılır. Pazarlık söz konusu değil, sadece onlarla Lübnan resmi makamları gerekli temasları kurdular. Çalışma görüşmeler bu yönde devam ediyor” diye konuştu.

"KARAYOLLARINDAKİ ÇALIŞMALAR DURDURULDU"

Bakan Yıldırım bayram dönüşü yollardaki trafik yoğunluğu ile ilgili gerekli tedbirleri aldıklarını belirterek, karayollarında yürütülen çalışmaları durdurduklarını söyledi. Yıldırım, “Çok yoğun bir trafik, batıdan doğuya doğru aktı şimdi artık tekrar normal mesai günü geliyor yarından itibaren iş başı yapılacak, tedbiren vatandaşlarımız dünden itibaren dönüş yoluna gitmeye başladılar bu günde yoğun bir şekilde devam ediyor. Yarına kadar devam edecek özellikle bugün yoğun olacağını düşünüyoruz. Bunları göz önüne alarak arkadaşlarımıza karayollarında dönüş esnasında yol çalışması yapmamaları konusunda uyardık işlere ara verdik” dedi.

Bakan Yıldırım sürücüleri de uyararak, kesinlikle yorgun, uykusuz bir şekilde yola çıkmamalarını istedi. Bakan Yıldırım, “Vatandaşlarımdan istirhamım acele etmesinler. Acele ettikleri zaman eşlerini dostlarını üzmesinler her hangi bir kazaya meydan vermesinler. Sağ salim memleketlerine ulaşsınlar. Yorgun yola çıkmasınlar iyice dinlendikten sonra yola çıksınlar. Araç kullanırken kural ihlali yapmasınlar. Özellikle yollar çok iyi, son yıllarda sıcak asfalt kaplaması çok miktarda yapıldı. Şeytan dürtüyor. Aman işte biraz gaza basalım biran önce gidelim diye. Ama bir anlık hata telafisi imkansız olan ölümle Allah göstermesin sonuçlanacak bir felaketi de beraberinde getiriyor” diye konuştu.

Bakan Yıldırım açıklamasının ardından Dumanlı Yaylası’na hareket etti.

11 Ağustos 2013
Etiket; bakan, binali, yıldırım, thy, pilot, pazarlık Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


Altınordu ülkenin tanıtım elçisi
İzmirli hemşirenin başarısı
2018 model gelinikler
Gelinliğin hikayesi yazılacak
Okul öncesi eğitimde ücret karmaşası
Fikirler ürüne dönüşüyor
Ödemiş'e 'Yıldırım' destek
İZBAN Torbalı'ya uzuyor
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
78 YILDIR KANAYAN YARA: BORALTAN
NEFRET ÜRETMENİN MANTIĞI DEĞİŞMİYOR
İLK KURŞUN MUAMMASI
İLHAN İŞMAN ADAY ADAYI OLDU
GEMİNİZİ BATIRDIK ÖZÜR DİLERİZ
HALAÇOĞLU SESSİZLİĞİNİ BOZDU
ERMENİ SOYKIRIMI EMPERYALİST BİR YALANDIR
MANİSA DGYD 'NİN KONUĞU ÖNALAN
Bu nasıl adalet?
Her türlü şiddete hayır!
EYT'de son durum ne
Mülteci çocuklar için deklarasyon
Kaya: Kocaoğlu aymazlık içinde
Kocaoğlu'ndan ilçe belediyesine tepki
Katar'a ablukayı İzmir ile kırdık
Dostları olan zengindir
Demokrasi tek yol
15 Temmuz şehitlerinin isimleri gökyüzünde
15 Temmuz'u Batı'ya anlatıyoruz
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir