Aydın kooperatifçilikte pilot il oldu

Gazi Üniversitesi (GÜ) Kooperatifçilik Araştırma ve Uygulama Merkezi, hayata geçirdiği proje zinciri için Aydın’ı pilot bölge olarak seçti. 
Gazi Üniversitesi (GÜ) Kooperatifçilik Araştırma Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Mine Tekeli, ‘Kalkınmanın Ana Üretim Faktörü Beşeri Sermayeyi Uyarıcı ve Harekete Geçirici Projeler Zinciri’ni uygulamaya geçirmek üzere Aydın ilinin yerel kalkınmanın merkezi olarak seçildiğini bildirdi.
Proje zincirinin yürütüleceği Aydın’da incelemelerde bulunan Merkez Müdürü Prof. Dr. Mine Tekeli, yaptığı açıklamada, Aydın ilinde bilgi, beceri ve deneyim sahibi kadınlara, emeklilere, yaşlılara ve gençlere kendi kendini istihdam fırsatı veren kooperatif işletme projelerini tanıtmaya yönelik merkezce bir dizi toplantı gerçekleştireceğini belirtti. Tekeli, “Böylece, anılan halk kesitlerinin devlet ve özel sektörü daha etkin kılacak yeni bir kooperatif sektörün oluşumunda biçimlendirici ve belirleyici bir rol almalarının önü açılmış olacaktır” dedi.
Tekeli, Bu yeni kooperatif sektörün hükümetçe de kamuoyu ile paylaşılmış olan “Kooperatifçilik Strateji Belgesi ve Eylem Planı” gerekleri ile de uyumlu bir sektör olacağını sözlerine ekledi.