Karbis'e tam koruma

Karşıyaka'yı bisikletle buluşturan KARBİS'e hırsız önlemi alındı. Yıl içinde 2 farklı tarihte yaşanan hırsızlık olayları sonrasında, istasyonların bulunduğu noktalara kameralar yerleştirildi. Bisikletin takibi, ayrıca, üzerlerindeki çipler yardımıyla da yapılmakta.

Hizmete girdiği ilk altı ayda 7 binin üzerinde kişinin kayıt olduğu KARBİS (Karşıyaka Bisiklet) uygulamasında, 2013 yılı içinde 2 kez hırsızlık olayı yaşandı.  İlkin de, Nikah Sarayı önünden bir bisiklet çalınırken, ikinci olayda ise, Bostanlı demokrasi Meydanı’ndaki istasyondan 4 bisiklet çalındı. Çalınan bisikletler, üzerlerindeki çipler yardımıyla kısa sürede bulunurken, faillerden biri tutuklanarak cezaevine gönderildi. Diğer failin ise, yaşının küçük olması nedeniyle yargılaması tutuksuz devam ediyor.

Karşıyaka sahilinde 7 istasyonda 65 bisikletle süren uygulama, yaşanan olaylar sonrasında, kameralarla da takip edilmeye başlandı.

Kenti bisikletle buluşturan uygulamanın aksamadan sürmesi için güvenlik sisteminin oluşturulduğunu belirten Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, “KARBİS İzmir’de çok sevildi. Sistemi daha da geliştirmek için çalışmalar yapıyoruz. Uygulamamızın aksamadan sürmesi için gerekli tüm güvenlik önlemleri alındı. Halkımızın da aynı özeni göstermesini diliyorum” dedi.