Flaş CHP'den başörtülü aday!

CHP, Afyonkarahisar'ın Sandıklı İlçesi'ne bağlı Akharım Beldesi'nde, mevcut partili Belediye Başkanı Nurettin Özdemir'in eşi Sevinç Özdemir'i belediye başkan adayı olarak gösterdi.

Sandıklı'nın kapanmayacak olan tek beldesi Akharım'ın CHP'li başkan adayı 38 yaşındaki Sevinç Özdemir, belde meydanında törenle tanıtıldı.

Törene, CHP Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş, CHP Sandıklı İlçe Başkanı Yusuf Öztürk ve çok sayıda vatandaş katıldı. CHP İlçe Başkanı Öztürk, Akharım Belediyesi'ni geçen seçimlerde olduğu gibi yine kazanacaklarını belirtti. 

'HALKIN İSTEĞİYLE ADAY GÖSTERİLDİ'

CHP Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş da belde halkının yoğun isteği üzerine Sevinç Özdemir'in belediye başkan adayı gösterildiğini dile getirdi. Sevinç Özdemir'in, Akharım Beldesi'ne eşi Nurettin Özdemir gibi kimseyi ayırmadan hizmet vereceğine inandığını kaydeden Toptaş, "Bizler de her zaman yanında olacağız, destek vereceğiz. Geçtiğimiz yerel seçimde olduğu gibi beldemiz yine CHP'li bir belediye başkanıyla, Sevinç Hanım'la hizmet verecek" diye konuştu.

SANDIKLI'DA İLK

Sandıklı tarihinde ilk defa bir kadının belde belediye başkanı adayı olduğunu vurgulayan Sevinç Özdemir ise şunları kaydetti:

"Allah nasip ederse, Akharım için ne gerekirse yapacağım. Kadınların başaramayacağı hiçbir şey yoktur. Hizmet getirebilmek için Türkiye'nin neresine gidilmesi gerekiyorsa gideceğim. Bu ülke, bu vatan bizim. Hep birlikte, beraber çalışacağız, beraber hizmet getireceğiz, beraber kazanacağız. Biz kazanacağız, Akharım da kazanacak." Sevinç Özdemir, ortaokul mezunu olduğunu, kısa süre muhasebecilik yaptığını, 16 yaşında evlendiğini ve 4 çocuk annesi olduğunu anlattı.

Özdemir, gazetecilerin soruları üzerine, belediye başkanlığına seçilmesi halinde görevi sırasında başörtüsünü çıkarmayacağını söyledi.

'ADAM DÖVDÜRTMEK'TEN CEZA ALDI

Belediye Başkanı Nurettin Özdemir'in hakkında 2.5 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunduğu için eşinin tanıtım toplantısına katılmadığı iddia edildi. 2006 yılında beraberindeki 2 kişiyle, beldede bir kişiyi darp etmek suçundan yargılanan ve aldığı ceza geçen temmuzda Yargıtay tarafından onanan Nurettin Özdemir hakkında yakalama kararı çıkarıldığı belirtildi.