DEÜ öğrencilerinden Kütahya ve Mardin'e destek

Dokuz Eylül Üniversitesi Spor Bilimleri ve Teknolojisi Yüksek Okulu Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü 4. Sınıf öğrencileri, “Topluma Hizmet Uygulamaları Dersi” kapsamında bu yıl örnek bir projeye imza attı.

Okul Müdürü Prof. Dr. Atalay Arkan ve ders öğretmeni Yrd. Doç. Dr. Gamze Üngür gözetiminde sosyal sorumluluk çalışması gerçekleştiren beş öğrenci; Kütahya’nın Tavşanlı ilçesi, Mardin’in Akça Köyü ve İzmir Tepecik semtlerinde belirlenen okullara malzeme desteği sağladı. Öğrenciler Yusuf Pehlevan, Saliha Öter, Mert Süngü, Aybars Mehmet Güler ve Emrah Kahriman, yardım toplamak için önce 6 kuruluş ile iletişime geçti. Balçova Belediyesi, Balçova Spor Kompleksi, Ticaret Meslek Lisesi, Özel Atamert Spor Kulübü, Karşıyaka Yamanlar Koleji ve Mustafa Şık Koleji’nden; eşofman takımı, futbol ve basketbol topları, spor ayakkabısı, minder, tenis raketi, atlama ipi, holihop gibi malzemeler topladı. Dört büyük koliden oluşan paketlerin adreslere teslimi için ulaşım ve kargo masraflarını karşılamak üzere bir de kermes düzenlendi.

Beden Eğitimi ve Spor Bölümü 4.Sınıf öğrencilerinin evlerinde hazırladıkları yiyecekler okulun fuaye alanında beğeniye sunuldu. Elde edilen gelirle ihtiyaç sahibi okullara yardımlar ulaştırıldı.

Yaklaşık 10 hafta süren çalışmayı başarı ile tamamlamanın sevincini yaşayan Dokuz Eylül Üniversitesi öğrencileri, eğitimde yardımlaşma duyarlılığının önemine işaret ettikleri proje ile büyük takdir topladı. Okul Müdürü Prof. Dr. Atalay Arkan, “Öğrencilere sosyal sorumluluk ve dayanışma bilincin kazandırılmasına önem veriyoruz. Çalışmaları ile örnek olan hocalarımız ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum” dedi.