Pınar Karşıyakalı Aykut Korkuttu

Ergin KARATAŞ/DHA- Pınar Karşıyaka Genç Takım oyuncusu Aykut Ulutuğay, Gençler Ligi yarı final grubunda Socar Petkim ile oynanan maçta başını duvara çarptı.

Türkiye Şampiyonası’nda katılma mücadelesi veren iki iddialı takımın Halkapınar Spor Salonu bünyesindeki küçük salonda gerçekleşen randevusunda Aykut, rakip potaya attığı bir turnikenin ardından hızını alamayıp başını oyun alanını belirleyen çizgiye sadece 50 santim mesafedeki duvara çarptı.

Duvardaki ince sünger tabakası genç basketbolcuyu korumaya yetmedi. Çarpma sonucu bilinçsiz bir şekilde yere yığılan oyuncu sağlık görevlisinin bulunmadığı maçta 15 dakika ambulans bekledi. Kaldırıldığı Bozyaka Devlet Hastanesi’nde beyin sarsıntısı geçirdiği tespit edilen genç basketbolcu, gece müşahede altında tutulduktan sonra taburcu edildi.

Yeterli önlem alınmamasına isyan eden Karşıyaka Basketbol Altyapı Başkanı Tolkar Karace, şunları söyledi: "Antrenmanlarda ve altyapı maçlarında Halkapınar Salonu’nun ısıtma sistemini açmıyorlar. Müsabakadan yarım saat önce yetkililer, ana salonda oynamamızı teklif etti ama soğuk ve tozla kaplı zeminde oynamayı istemedik. Aykut başını duvara çarptı. Ciddi bir sorunun bulunmaması bizi sevindirdi. Halkapınar’dan yana sıkıntılıyız. Salon spor tesisi olmaktan öte konser ve mitinglere ev sahipliği yapıyor."