Simav İçin Ne Yapmışlar Sorun!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, dün Simav'da temel atma ve tesis açılışı törenlerine katıldı. Simav Cumhuriyet Meydanı’nda konuşan Bakan Eroğlu, yapılanların geçmiş ile mukayese edilmesi halinde çalışmalarının ne kadar büyük ve önemli olduğunun görüleceğini söyledi.

Geçmişte Kütahya’nın unutulmuş bir il olduğunu öne süren Bakan Eroğlu, “Kütahya’mızı, Simav’ımızı ilk defa biz hatırladık. Hükümetimiz hatırladı” dedi.

İşleri yıldırım hızıyla bitirdiklerine vurgu yapan Bakan Eroğlu, “Şu ana kadar Devlet Su İşleri’nde tam bin 763 dev tesisi bitirdik. Yılda 350-400 tesisi bitiriyoruz. Peki bizden önceki hükümet ne yapıyordu? O zamanlar 3.5 yılda 8 milyar harcanmış, sadece 9 tesis açmış. Yılda 3 tesis. Şimdi biz aynı kurum, aynı parayla 350 ile 400 dolayında tesis açıyoruz. Aramızdaki fark bu” diye konuştu.

Kendilerini eleştirenleri desteksiz atmakla suçlayan Bakan Eroğlu, “Hesap kitap ortada. Halep oradaysa arşın Simav’da. Halep oradaysa arşın Kütahya’da” dedi.

Vatandaşlara geçmişte Kütahya ve Simav için yapılanların muhasebesini yapmalarını öneren Bakan Eroğlu, “Simav için ne yapmışlar. Ne gibi hizmetler getirmişler. Bunun bir listesini sorun. Biz ise dev barajlar yapıyoruz” diye konuştu. Şu ana kadar Türkiye’de çok sayıda baraj yaptıklarını dile getiren Bakan Eroğlu, 76 şehrin su meselesini kökünden çözdüklerini, bunun yanında 20 milyon dekar araziyi sulamaya açtıklarını, “Bin günde bin gölet” projelerini “Bin günde bin 70 gölet'e çıkardıklarını söyledi. Bakan Eroğlu, “Bu yıl sonunda bin 70 göletimizin açılışını gerçekleştireceğiz. İşte bu göletlerin içerisinde Simav’dakiler de mevcuttur” diye konuştu.

“7 AĞAÇ TAŞINDI DİYE KIYAMET KOPARDILAR”

Konuşmasında İstanbul’daki Gezi Parkı eylemlerine de değinen Bakan Eroğlu, “Biliyorsunuz Gezi’de, '3 tane ağaç kesildi, 7 tane ağaç taşındı' diye kıyamet kopardılar. Peki biz ne yaptık. 10 yılda 3 milyar fidanı toprakla buluşturduk. Geçen yıl 470 milyon fidan ürettik. Geçmişin tam 7 katı. Aynı kurum, aynı parayla 7 misli fidan ürettik. Geçmişte 70 milyon fidan üretilirken biz 470 milyon fidan ürettik” dedi. Ürettikleri fidanları proje getiren her kurum ve kuruluşlara teslim ederek Türkiyenin yeşiline katkı sağladıklarını dile getiren Bakan Eroğlu, “Kamu kurum ve kuruluşları, muhtarlıklar, askeri birlikler, yol kenarları, hastaneler, mezarlıklar, okullar hayat bulsun diye eğitim kurumlarının bahçelerine fidan dikiyoruz” dedi.

ANAHTAR DAĞITTI

Bakan Eroğlu ayrıca Simav’da 19 Mayıs 2011’deki 5.9’luk depremde evleri hasar gören vatandaşlar için TOKİ’nin Beyce ve Çitgöl beldesinde yaptırdığı kalıcı konutların sembolik anahtar teslim törenine de katıldı. 9 vatandaşa depreme dayanıklı konutların anahtarlarını teslim eden Bakan Eroğlu, “Dünyada mekan, ahrette iman. Şimdi artık sizin de depreme dayanıklı birer yuvanız oldu. Hayırlı olsun” dedi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun Simav ziyaretinde Kütahya Valisi Şerif Yılmaz ve Maliye Bakan Yardımcısı Abdullah Erdem Cantimur ile Simav Kaymakamı İbrahim Süha Karaboran’ın yanı sıra üst düzey bürokratlarda hazır bulundu. Bakan Eroğlu konuşmasının ardından Uşak’a gitmek üzere Simav’dan ayrıldı.