Urla'da Sibel Uyar'dan Hızlı Başlangıç

Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, Urlalı esnafla buluşup sorunları yerinde çözüyor. İlk olarak Urla’da tarihi Arasta Çarşısı olarak bilinen Malgaca Pazarı esnaflarıyla toplantı yapan Uyar ve Urla Belediyesi Meclis üyeleri Malgaca esnafının sorunlarını dinleyerek, çözüm olacak kararlar aldılar. Esnafın isteği üzerine çarşı içine araçların girmesi engellenerek ilk karar anında uygulandı.

Çeşmealtı halkı, Çeşmealtı ve Gece Pazarı esnafı ile de Çeşmealtı’nda toplantı yapıldı.

“Yaşadığınız yerlerle ilgili sorunları en iyi siz bildiğiniz için sizlerle birlikte çözüm üreteceğiz” diyen Uyar Çeşmealtı sakinlerini dinledikten sonra Çeşmealtı’ndaki çalışmaları şöyle anlattı:

“İzmir Büyükşehir Belediyesi ile birlikte yürütülecek sahil projesi yaz sezonuna yetişmeyebilir ama sahiller ıslah edilip, rahatça denize girilebilecek seviyeye getirilecek. Yine aynı şekilde bu sene yetiştiremesek bile belediye çay bahçelerini hayata geçireceğiz. Yat limanı projesinde çet raporu alındı, ihale aşamasında. Su Altı Arkeoloji Projesi “Arkeopark bitme aşamasında. 5 yıllık meclis üyeliği dönemimde bu müzeyle ilgili çalışmalarımız oldu, emeğimizin karşılığını görmek mutluluk verici. Çeşmealtı Gece Pazarı da bu sene eskisinden farklı, esnafın ve halkın daha rahat kullanacağı tarzda dizayn edilecek."

 Urla’da semt merkezleri kurulacak

Ulaşım için otobüslerin Konak’a kadar sefer yapmasını isteyen vatandaşlara metronun Üçkuyular’a gelmesi ile artık Üçkuyular yönünden gelen diğer otobüslerin de Konak’a seferlerinin kaldırılacağını belirten Uyar İskele’de vapur iskelesinin yapılıp Konak’a seferler düzenleneceğini ve ayrıca dolmuşlarda kentkart uygulamasına geçileceğini söyledi.

Ayrıca Urla’daki bazı çalışmalardan da bahseden Uyar “Urla’da semt merkezleri kurularak çocuklara ücretsiz kurslar verilecek. Urla’da yaşayan akademisyenlerden oluşturduğumuz Akademi Urla Projemiz’in çalışmalarına Mayıs ayında başlıyoruz” diye konuştu.

Çeşmealtı halkı da Uyar’a seçim dönemi sorunları yerinde konuşup çözüme kavuşturacağız vaadini yerine getirdiği için teşekkür ettiler.