Kız Meslek Lisesinin İlginç Pankartı

Kütahya'nın Gediz İlçesi'nde, bir alışveriş merkezine asılan özür pankartı dikkat çekiyor.

Cumhuriyet Caddesi'ndeki Çarşı Alışveriş Merkezi'ne Gediz Kız Meslek Lisesi Okul Aile Birliği Başkanlığı'nca asıldığı belirtilen pankartta "Gediz Kız Meslek Lisesi, üniversiteye öğrenci yerleştirmede (kendi türünde) ve başarı sıralamasında 2011 Türkiye 2'ncisi, 2012 Türkiye 3'üncüsü, 2013 Türkiye 2'ncisi olmuştur. 3 yıl üst üste zirvede kalan tek okul olmamıza rağmen Türkiye birincisi olamadığımız için özür diliyoruz. Başarımızın mimarı okulumuz personeline teşekkür ederiz. (Çarşı AVM - Okul Aile Birliği Başkanlığı)" denildi.

Gediz Kız Meslek Lisesi Okul Aile Birliği Başkan Mehmet Ergöçmen, ÖSYM'nin her yıl mart ve nisan aylarında bir önceki yılın LYS sonuçlarına göre liselerin başarı sıralamalarını yayınladığını söyledi.

Ergöçmen, şöyle konuştu:

"Okulumuz Gediz Kız Meslek Lisesi bu sene ÖSYM web sitesinde yayınlanan üniversite sınavlarında başarılı okul sıralamasında kendi türünde Türkiye 2'ncisi olmuştur. Geçen sene Türkiye 3'üncüsü, bir önceki sene de Türkiye 2'ncisi olmuştu. Üç yıl üst üste Türkiye derecesi yapan okulumuz başarının tesadüfi olmadığını, sistemli çalışmanın ürünü olduğunu kanıtlamıştır. Okulumuz 3 yıl zirvede kalan ilk ve tek okuldur. Bu sene öğrencilerimizin üniversite sınavları başarılı geçti.

Hedefimiz Türkiye 1'inciliğidir. Esnafımızın yoğun isteği üzerine Gediz merkezine pankart asarak sevincimizi Gediz halkı ile paylaştık. Gedizimizi Türkiye'de başarıları ile adını duyurarak en iyi şekilde temsil eden başta Okul Müdürümüz Mustafa Aslan olmak üzere tüm personeli başarılarından dolayı kutluyorum."