Gelişim'in Waterloo Zaferi

Waterloo Üniversitesi’nin düzenlediği ve alanlarında dünyanın en prestijli yarışmaları olarak gösterilen üç büyük organizasyonda uluslararası üç başarı elde etti.

Gelişim Koleji öğrencileri, Kanada Waterloo Üniversitesi’nin üç ayrı kategoride düzenlediği ve dünyanın en prestijli yarışmaları arasında gösterilen matematik ve kimya organizasyonlarında müthiş bir başarı yakaladı. 8. sınıf öğrencilerinden oluşan Matematik Olimpiyat Takımı, Gauss Math Contest’te en üst dereceleri elde etiler. İngilizce üst düzey matematik sorularından oluşan Gauss Math Contest sonunda öğrencilere Outstanding Achievement adı verilen ve uluslararası geçerliliği olan sertifikalar verildi.

1000 DOLAR BURS ŞANSI

Frederik Can Troster, Gökberk Gül, Kubilay Aydede, Laçin Erik ve Okyanus Rengin Güzel’den oluşan bir diğer Gelişim Koleji Takımı, bu yıl 44. kez düzenlenen “Chem 13 News Exam”de ilk % 3’lük dilime girmeyi başardılar. Gelişim Koleji öğrencileri, önümüzdeki yıl Waterloo Üniversitesi Kimya ve Biyokimya Bölümü’nü tercih ettikleri taktirde biner dolarlık burs imkanına sahip olacaklar.

40 soruluk çoktan seçmeli bir sınav olan “Chem 13 News Exam”e bu yıl 303 liseden toplam 2 bin 455 öğrenci katıldı.

YÜZDE 1’E GİRDİLER

Sertan Uçak, Kasra Esfandiyari, Bensu Girgin, Zeki Öncü Uzun ve Zeynep Soytürk’ten oluşan 11. sınıf Gelişim Koleji takımı ise Waterloo Üniversitesi Kimya Bölümü’nün düzenlediği 27. Avogadro Exam’de yüzde 1’lik dilime girdiler. Dünya çapında 315 okuldan 4 bin 401 öğrencinin katıldığı 27. Avogadro Exam’de büyük başarı elde eden Gelişimli öğrenciler, Waterloo Üniversitesi’nden tebrik mektubu ve sertifika aldılar.