Fırınlara Ramazan Denetimi

BAYRAKLI Belediyesi, Ramazan ayında halkın sağlığı ve güvenliği için denetimlerini sıklaştırdı. Belediye Zabıta Müdürlüğü ekipleri eksikliklerin giderilmesi, kurallara uyulması, halka daha iyi hizmet götürülmesi amacıyla ilçede faaliyet gösteren fırınları denetledi. Bugüne kadar yaklaşık 500 işletmeye belirli aralıklarla bin 500 denetim gerçekleştirildiği bildirildi.

Bayraklı'da gıda üretimi yapan veya satan tüm işletmelere belirli aralıklarla denetimlerini sürdüren Belediye zabıta ekipleri, gıda teknikeriyle birlikte Ramazan ayı dolayısıyla ilçedeki tüm fırınları ve tatlı imalathanelerini denetledi. Ruhsat, hijyen koşulları ve ağırlık gibi denetimler yapan ekiplerin herhangi bir olumsuzluğa rastlamadığı belirtildi.

Denetimlerin sık sık yapıldığını belirten Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, "Yasaların belediyelere verdiği yetkiler çerçevesinde gıda güvenliğine yönelik denetimleri gün geçtikçe artırmayı hedefliyoruz. Halkımızın sağlığı için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz. Bu vesile ile tüm İslam aleminin Ramazan ayını kutlar hayırlara vesile olmasını dilerim" diye konuştu. Ramazan ayının sonuna kadar denetimlerin süreceği belirtilirken, üretimlerin hijyen kurallarına uygun, kaliteli ve doğru gramajda olması gerektiğine dikkat çekildi.