Parayı aldılar, kasayı baraja attılar

KÜTAHYA'da 41 yaşındaki U.M., arkadaşları ile birlikte komşusu 72 yaşındaki A.O.T.'nin evindeki çelik kasayı çaldı. İçerisindeki 27 bin euro ile 8 çeyrek altını alan şüpheliler kasayı Enne Barajı'na attı. Şüphelilerden 4'ü polis tarafından yakalandı, barajdaki kasa sudan çıkartıldı.

Olay, Yenidoğan Mahallesi'nde meydana geldi. U.M., iddiaya göre köye yakınlarını ziyarete giden komşusu A.O.T.'nın evine gece 5 arkadaşıyla birlikte girdi. Şüpheliler evde bulunan çelik kasayı ve LCD televizyonu çaldı. Çelik kasayı bir kaportacı dükkanında açan şüpheliler, içerisindeki 27 bin euro, 8 çeyrek altın ile çok sayıda ev ve tarla tapularını aldı. Otomobile koydukları çelik kasayı götürdükleri Enne Barajı'nda suya atan şüpheliler çaldıkları para ve altınları aralarında paylaştı.

Köydeki akraba ziyaretinden dönen A.O.T., evdeki çelik kasanın ve televizyonun çalındığını görünce durumu polise bildirdi. Kütahya Emniyet Müdürlüğü Asayiş şubesi ekiplerinin yaptığı araştırmada hırsızlık olayına karıştıkları öne sürülen U.M. ile arkadaşlarından 34 yaşındaki M.Ç., 31 yaşındaki Ş.A.T. ve 21 yaşındaki N.Ç. yakalandı. Diğer şüpheliler 28 yaşındaki A.A. ve 23 yaşındaki M.E.'nin yakalanmasına çalışılıyor.

Polis ekipleri şüphelilerin Enne Barajı'na attıkları ve bir kısmı su yüzeyinde olan çelik kasayı sandalla kıyıya çıkardı. Gözaltına alınan 4 şüpheli sevk edildikleri nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı.