Sporcu gençler Antik Festival'de buluştu

Pamukkale Üniversitesi, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi ve Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 8'inci kez düzenlenen Laodikeia-Aphrodisias Gençlik ve Spor Festivali başladı.

12 ülkeden 18 sporcunun katıldığı uluslararası festivalin açılışına katılan yabancı konuklar antik dönem kıyafetleri giydi. 8'inci Laodikeia-Aphrodisias Uluslararası Gençlik, Spor, Kültür ve Sanat Festivali'nin açılışı Pamukkale Üniversitesi Turuncu Salon'da yapıldı. Açılış yemeğine Vali Vekili Abdullah Acar, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali Değirmenci, Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Başkan Yardımcısı Türker Arslan ve 12 ülkeden 18 sporcu katıldı.

Pamukkale Üniversitesi'nin spora her zaman önem veren ve ilklere imza atan bir üniversite olduğunu belirten Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, "Türkiye'de ilk kez olimpiyat bayrağını kazanan üniversiteyiz. Ayrıca bundan sekiz yıl önce Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi ve Pamukkale Üniversitesi işbirliğiyle başlattığımız festival aynı heyecanla sürüyor" dedi.

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Başkan Yardımcısı Türker Arslan ise, sekiz yıl önce başlatılan işbirliğinin başarıyla sürdüğünü, Pamukkale Üniversitesi'nin iyi bir iş ortağı olduğunu söyledi.

Yemeğe katılanlar daha sonra Pamukkale Üniversitesi'nin yeni spor salonunu gezdi. Festivalin ilk gününde Karacasu'ya giderek antik Aphrodisias kentini gezen yabancı sporcular Aphrodisias Müzesi'ni ziyaret ederek antik kent hakkında bilgi aldı.

Denizli'de Doç. Dr. Bülent Ağbuğa'nın verdiği 'Olimpiyat Tarihi' konulu seminere katılan sporcular, antik döneme ait kıyafetler giyerek 2 bin yıl öncesine döndü ve olimpiyat ruhunu yaşadı.

Festival hafta sonunda sona erecek.