Eğitim Sen ve Türk Eğitim-Sen iş bırakıyor

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu’na (KESK) bağlı Eğitim Sen ile Türk Eğitim-Sen, 24 Eylül’de eğitimde yaşanan sorunlara dikkat çekmek için bir günlük iş bırakacak.

Eğitim Sen Genel Merkezi’nde düzenlenen basın toplantısında konuşan Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, AKP iktidarının kendisinden olmayan hiçbir kesime hayat hakkı tanımadığını belirterek, eğitim alanında yaşanan tüm sorunlara karşı Eğitim Sen ile birlikte 24 Eylül’de iş bırakma kararı aldıklarını bildirdi. Koncuk, tüm eğitim ve bilim emekçilerini iş bırakma eylemine katılmaya çağırdı.

Eğitim Sen Genel Başkanı Kamuran Karaca ise eğitimde yaşanan sorunların Adalet ve Kalkınma Partisi’nin (AKP) toplumu yeniden biçimlendirme uygulamalarının parçası olduğunu belirtti. Karaca eğitim ve bilim emekçilerinin, öğrencilerin mevcut haklarının teker teker alındığını belirterek “Eğitimde yaşanan sorunları çözmek yerine zorlama yaklaşımlar tercih ediliyor. Okul öncesinde ikili eğitime geçilmesi, TEOG sistemiyle yaşanan mağduriyetler, öğretmenlerin rotasyona tabi tutulması, öğretmenliğe geçişte mülakat uygulaması, hala demokratik, bilimsel ve anadilinde eğitim sorunun çözülmemiş olması gibi pek çok sorunu birlikte yaşıyoruz. Şimdi bu sorunlara karşı güçlü bir tepki ortaya koymak için alanlara çıkmaya hazırlanıyoruz. Tüm eğitim ve bilim emekçilerini, öğrencileri ve velileri eylemimize, birlikte hareket etmeye çağırıyoruz” dedi. (İMC TV)