Bodrum'da plaj tartışması

Bodrum'da denize girmek için gittiği 5 yıldızlı bir otelin önündeki halk plajına girmesini istemeyen otelin güvenlik müdürü tarafından dövüldüğünü, sözlü tacize uğradığını öne süren 45 yaşındaki Nesrin Korucu, polis, valilik, kaymakamlık ve savcılığa şikayetçi olup, suç duyurusunda bulundu.

Otelin genel müdürü Mehmet Eslek Korucu'nun otele ait şezlongları denize atmak istemesi üzerine güvenlik görevlilerinin kendisine müdahale ettiğini öne sürdü.

Sigorta şirketi yöneticisi Nesrin Korucu, denize girmek için geçen 27 Ağustos sabahı evine 200 metre uzaklıktaki Akçabük Halk Plajı'na gitti. Korucu, denize gireceği sırada yanına gelen 5 yıldızlı bir otelin güvenlik müdürü M.D.'nin önüne geçip, "Burası otele ait" diyerek, kendisine engel olduğunu ileri sürdü. Nesrin Korucu, "Sahiller, kimsenin özel mülkiyetinde değildir. Burası 23 yıldır halka açık plaj, denize girmemin ne gibi sakıncası olabilir'" diye karşılık verince M.D.'nin kendisini kol ve omuzundan itip, sürüklediğini öne sürdü.

Korucu, şu iddialarda bulundu: "Ardından sözlü olarak ve el, kol hareketleriyle tacizini sürdürdü. Denize girip, çıkmamın ardından kendisini şikayet etmek için otel yönetimine gideceğim sırada tekrar önüme çıkıp, beni sahilden çıkarmaya çalıştı. Dokunmamasını söyleyince, beni merdivenlere doğru itti. Israrla otel genel müdürüyle görüşmek isteyince Halkla İlişkiler Birimi'ne yönlendirildim. Oradaki kadın çalışan da 'Bu sahil de iskele de bizim. Bu plaj bize ait izin vermezsek giremezsiniz. Bir daha gelmeyin' deyince, Bodrum İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne gidip, otel yöneticileri ve M.D.'den şikayetçi oldum."

"ALACAĞIM HUKUK KARARI ÖRNEK OLACAK"

Sahillerin halka açık olduğunu ve vatandaşlara yönelik bu tür davranışların kabul edilemeyeceğini belirten Korucu, konuyu Bodrum Kaymakamlığı, Muğla Valiliği, Bodrum Belediyesi ve Bodrum Cumhuriyet Savcılığı'na da dilekçe verip, bu davranışlara prim veren otel yöneticileri ve güvenlik müdürü M.D hakkında şikayetçi olduğunu kaydetti. Hukuk önünde kesinlikle hesap sorulmasını sağlayacağını vurgulayan Korucu, şöyle tepki gösterdi: "Alacağım hukuk kararı Türkiye'ye örnek olacak. Sahilleri ecrimisil ödeyerek kendi malları gibi kullanmaya kalkan zorbalara en güzel cevabı vereceğim. Sahildeki şezlonglarını denize attığım iddia ediliyor. Bu çok gülünç. Otelin güvenlik kameraları var. Böyle bir şey yaşanmışsa görüntüleri çıkarıp, göstersinler. Suçlarını başka bir suçla, yalan söyleyerek örtmeye çalışıyorlar."

"ŞEZLONGLARIMIZI DENİZE ATMAK İSTEDİ" 

Otelin Genel Müdürü Mehmet Eslek, Korucu'nun iddiaları üzerine yaptığı açıklamada, sahile üst kullanım hakkı olan ecrimisil ödeyip kullanım hakkını aldıklarını ancak sahil ve iskele kısmından kimsenin denize girmesine engel olmadıklarını söyledi. Eslek, şu iddialarda bulundu: "Ayrıca güvenlik müdürümüz Türkiye'nin belki de 'En kibar' insanıdır. Böyle bir şey yapmış olması mümkün değil. Sadece iddialarda bulunan kadın, sabah plaja geldiğinde şezlonglarımızı denize atmak istemiş. Personelimiz de buna engel olmuş. Yoksa biz buradan kimsenin denize girmesine engel olmuyoruz. Ama sahile koyduğumuz şezlong ve şemsiyelerin de kullanılmasına izin vermeyiz. Konu yargıya intikal ettiği için bekleyeceğiz. Bu tür olumsuz haberler hem bize hem de turizme zarar veriyor."