Yangına müdahale ederken arıların saldırısına uğradı

BALIKESİR'in Savaştepe İlçesi'nde arı kovanlarının yanına park edilen
minibüste belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı.

Sıçrayan alevler, 20 kovanı tutuştururken, orman ve itfaiye ekipleri, çevreye saçılan binlerce arı nedeniyle yangına güçlükle müdahale etti. Söndürme çalışmalarına yardım etmek isterken arıların soktuğu 42 yaşındaki Alpay Öge, hastanelik oldu. Yangın güçlükle söndürüldü, arılar telef oldu.

İlçe merkezine üç kilometre mesafedeki Halkapınar Mevkii'nde bulunan ormanlık alandaki arı kovanlarından bal almak için sınıf öğretmeni, evli ve bir çocuk babası 40 yaşındaki Ahmed Okur, 10 L 0464 plakalı minibüsüyle bölgeye gitti.

Arı kovanlarının yanına minibüsünü park eden Okur, kovanlardan bal almaya başladı. Bu sırada minibüste henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Minibüsten yayılan alevler çevredeki kovanlara sıçradı. Tutuşan 20 kovandaki binlerce arı, çevreye yayıldı.

İhbar üzerine olay yerine gelen Savaştepe Orman İşletme Şefliğine ait iki arazöz ile itfaiyenin bir aracı çalışma başlattı. Söndürme ekipleri çevreye yayılan arılar nedeniyle zor anlar yaşadı. Yardım etmek için itfaiye hortumunu eline geçiren Alpay Öge, arıların saldırısına uğradı. Fenalaşan Öge, baygınlık geçirdi. Orman ekiplerine ait kamyonete alınan Öge, Savaştepe Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Tedaviye alınan Öge'nin sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

Minibüsteki alevler ve yanan kovanlar itfaiye ekiplerince güçlükle söndürüldü. Minibüs hurdaya döndü, 20 kovan tamamen yandı. Çok sayıda arı ile minibüse yüklenen ve peteklerde bulunan 200 kiloya yakın bal ise telef oldu.