İzmir'de Medya Günleri başladı

İzmir Ekonomi Üniversitesi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Medya Günleri başladı.

İzmir Ekonomi Üniversitesi Medya Kulübü ve Medya İletişimcileri Derneği tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Medya Günleri, İzmir Ticaret Odası Başkanı ve İzmir Ekonomi Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Ekrem Demirtaş’ın da katılımıyla başladı.

Öğrencilere her türlü desteği vermeyi kendine görev edindiğini vurgulayan Ekrem Demirtaş, “İzmir Ekonomi Üniversitesi kurulurken, bilgiye ulaşan ve bilgiyi kullanmayı öğreten öğrencileri hedefledik. Üniversite kurulduğu günden beri öğrencilere her türlü desteği vermeyi görev kabul ettim. 70’i aşkın öğrenci kulübü var, Medya Kulübü bunlardan sadece biri. Hepsine destek veriyoruz. Güzel ve başarılı çalışmalar yapıyorlar. Kendilerini kutluyorum” dedi.

 

Medya Kulübü Başkanı Çağrı Öner ise yaptığı konuşmada kuruldukları günden bu yana ana akım medyadaki kalıplaşmış medya anlayışını yıkarak, medyanın insan, hak ve emekten yana olmasına inandıklarını söyledi.

Öner, “İktidarın taşıyıcısı ve aktarıcısı olma özelliğinden uzak olmayı, ana akımda var olan dile yenilik getirmeyi temel amaç saydık. Cinsel, etnik, dinsel her türlü ayrımcılığa ve nefret söylemlerine yer vermeden farklı bir habercilik yapılabileceğine inandık” dedi.

Medya Günleri, İzmir Ekonomi Üniversitesi konferans salonunda 4 gün boyunca devam edecek.

Etkinlik Takvimi için : medyagunleri.com

Yeşim Yavuzer - Haber Egeli