Çanakkale'de Soma için adalet ve vicdan nöbeti

Soma'da 301 işçinin hayatını kaybettiği maden faciasını unutturmamak adına her ayın 13'ünde 'adalet ve vicdan nöbeti' tutan Çanakkale Dayanışması adlı grup, facianın beşinci ayında da sokağa indi.

Her seferinde şehrin farklı bir bölgesinde baret giyerek sessiz yapılan eylem, bu kez Kepez “Gezi Merdivenleri” olarak anılan renkli basamaklarda yapıldı.

Dayanışma üyeleri nöbet boyunca faciayı anımsatan görseller taşıdı.

Katılımın yoğun olduğu adalet ve vicdan nöbetinin sonunda Çanakkale Dayanışması adına yapılan basın açıklamasında “301 işçinin hayatını kaybettiği maden faciasının üzerinden beş ay geçmesine rağmen Soma’da kara günler geçmiyor. Madenlerdeki çalışma koşulları 13 Mayıs öncesinden farklı değil. İşçiler işçi sağlığı ve iş güvenliği koşullarının iyileştirilmesini, madenlerde yaşam odaları oluşturulmasını ve taşerona karşı güvenceli çalışma haklarını alarak; madenlerin yeniden kamulaştırılmasını istiyorlar” dendi. Açıklamanın ardından eyleme semt pazarında devam eden dayanışma üyeleri, kurulacak kömürlü termik santralle ilişkin halka bilgi verdiler. (Evrensel)