Soma Işıklar Ocağı'nda üretim yeniden başladı

Manisa Soma'da facianın meydana geldiği ocağı çalıştıran Soma Kömür İşletmeleri A.Ş.’ye bağlı Işıklar Maden Ocağı, müfettişlerin olumlu rapor vermesi üzerine tekrar açılınca işçiler de işbaşı yaptı.

Soma’da 301 madencinin hayatını kaybettiği Eynez Kömür Ocağı ile Işıklar ve Atabacası maden ocaklarını işleten Soma Kömür İşletmeleri A.Ş.’nin, facianın ardından tüm faaliyeti durduruldu.

Daha sonra şirketin sadece Işıklar Maden Ocağı’nda, 4′üncü ayakta 30 metrelik bir bölümünde kömür çıkarmasına izin verildi. Bu bölümdeki kömürün çıkartılmasının da tamamlanmasıyla şirket, gerekli izinleri alamamasından dolayı geçen hafta faaliyetini durdurdu.

İzmir’deki, Çalışma Sosyal Güvenlik Bakanlığı Bölge Müdürlüğü’ne görevli müfettişlerin geçen pazartesi günü saat 22.30′a kadar süren incelemeları sonrası bu ocakla ilgili karar dün (salı) açıklandı. Müfettişler, Işıklar Maden Ocağı’nın dördüncü ve beşinci ayakta kömür üretimi yapılmasına izin verdi.

Bunun üzerine bugün sabah saatlerinde Kınık, Kırkağaç, Akhisar, Soma ve Savaştepe’den yola çıkan 1700 madenci de işbaşı yaptı.