Cavcav, Yıldırım'a verdi veriştirdi

Gençlerbirliği Kulübü Başkanı İlhan Cavcav, "Aziz Yıldırım'ın Türk futbolundan elinin çektirilmesi gerektiğini söyledi. Gençlerbirliği'nin Başakşehirspor'u 90 artı 6'ncı dakikada Tomiç'in attığı frikik golüyle 1-0 yenmesi Cavcav'ı coşturdu.

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın son açıklamalarına değinen Cavcav, "Fenerbahçe'nin başında olan değerli futbol başkanını bir daha Fenerbahçe yönetiminde olmasını değil üyeliğinden dahi azleder, onu oradan kurtarırım. Hem yaptığı hareketlerle, konuşmalarıyla kulüplerimizi yaralıyor hem Türk futboluna büyük yara veriyor" dedi.

Cavcav, "Başakşehir namağlup bir kulüp, geçen haftada Galatasaray'a karşı farklı galip geldiler. Bugün oyun her ne kadar ortada olsa da son dakikada frikikten attığımız golle 1-0 galip geldik. Bu galibiyete çok ihtiyacımız vardı. Çocukları tebrik ediyorum, Başakşehir'e de geçmiş olsun diyorum" ifadelerini kullandı. Cavcav, karşılaşma öncesi "maçın kaybedilmesi durumunda teknik direktör İrfan Buz'un takımdan ayrılacağı iddialarına" da net cevap verdi. Cavcav, "Bu laflar çok ediliyor. Yeri geldiği zaman teknik direktör değiştirmesini bilirim ama şu anda öyle bir niyetim yok" diye konuştu. Maçı protokol tribününde takip eden Cavcav, "Oyun oynanırken özellikle maçın son bölümlerine doğru Sinan Bey oturuyordu. Ona dedim ki 'Hocanın yerinde olsam Tomic'i oyuna alırım' dedim. O da aldı. Taktik vermedim" dedi. "GİDİŞAT KÖTÜ"

Türk futbolunun durumu konusunda da çarpıcı açıklamalarda bulunan Cavcav, şöyle devam etti00i: "Türkiye'de acı olan bir şey var: Futbolumuz iyiye gitmiyor. Dolayısıyla hepimizin 'galip gelmişiz, mağlup olmuşuz' önemli değil ama Türkiye'deki futbol gidişat bakımından iyi değil. Mutlaka bütün kulüpler bir araya gelip bunun nedenlerini birlik ve beraberlik içerisinde aramamız lazım. 18 kulüp bir bütünüz. Özellikle başımızda olan 4 büyük kulübün başkanları birbirlerini taşlayacakları, birbirlerine laf atacakları yerde oturup 'futbolumuz nereye gidiyor, biz ne yapıyoruz' deyip çare bulmaları lazım. Bana göre ben yetkili olsam, büyük kulüplerin başında özellikle Fenerbahçe'nin başında olan değerli futbol başkanını bir daha Fenerbahçe yönetiminde olmasını değil üyeliğinden dahi azleder, O'nu oradan kurtarırım. Hem yaptığı hareketlerle, konuşmalarıyla kulüplerimizi yaralıyor hem Türk futboluna büyük yara veriyor. 3 Eylül 2011'den sonra futbolumuz her geçen gün kötüye gidiyor. Bu kötü gidişi de ben 4 büyük kulübe buluyorum." Son olarak Spor Bakanlığının hazırlamış olduğu, 'Şike kamu spotu'na başkan Cavcav, "Görmedim ama adı şike ile geçen bir kulübün sporcularının kullanılması yanlış olmuş" dedi.