İstifasını çekmek istedi ama, evdeki bulgur da gitti

İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan, milletvekili aday adayı olmak isterken, meclis üyeliğini de kaybetti.

"Dimyata pirince giderken, evdeki bulgurdan olmak" deyimini hatırlatan olay şöyle gerçekleşti:

Bundan önceki seçimde temayül yoklamalarında ilk sıralarda çıkmasına rağmen, milletvekili olmasına yetecek sıraya konulmayan Bilal Doğan, hayalini bu kez gerçekleştirmek üzere istifa etmeye karar verdi.

Çeşitli görüşmeler sonucunda istifa etme kararı alan Doğan dilekçesini hem Konak hem Büyükşehir Belediyesi meclisine gönderdi. Sürenin dolmasına 10 dakika kala Büyükşehir Belediyesi Yazı İşleri Şube Müdürlüğü'ne istifa dilekçesini sunan Doğan'a parti genel merkezinden "aday adayı olma" talimatı geldi.

Bunun üzerine Bilal Doğan, istifa dilekçesini geri çekmek üzere İzmir Büyükşehir Belediyesi Yazı İşleri Müdürlüğü'ne döndü. Ancak, iş işten geçmişti. Mesai saati dolduğu için istifa dilekçesini geri çekmek mümkün olmadı Doğan bu kez istifadan vazgeçtiği yönündeki dilekçeyi Meclis Şube Müdürlüğü'ne verdi. Ancak, buradaki memur da dilekçeyi kayda giremedi. Doğan, aynı dilekçeyi Konak Belediyesi'ne de verdi. Belediye Meclisi çalışma yönetmeliğinde meclis üyeliğinin istifa ve ölüm durumunda kendiliğinden düşeceği yönündeki madde Bilal Doğan'ın işini zorlaştıracak gibi görünüyor.

###17422###