İzmir Metro'da insanlar lego gibi devrildi

İzmir Metrosu Üçyol istasyonunda merdiven çökmesi sonucu 16 kişinin yaralandığı bildirildi. İlk gelen bilgilere göre yürüyen merdiven yukarı çıktığı sırada birden geri boşaldı. Kalabalıkta yolcular birbirinin üzerine yığıldı. 16 kişi yaralandı.

İNSANLAR LEGO GİBİ DEVRİLDİ

Bir görgü tanığı "Saat 17.45 sıralarında merdivenlerden çıkarken gürültü geldi. Otobüs yazıhanelerinin olduğu taraftaki merdivenden ses geldi. Ben beton yol tarafından çıkmak istedim. İnsanlar çığlıklar atıyordu. Güvenlik geçişi kapattı. İnsanlar merdivene yığılmıştı. Yukarıya çıkan insanlar bir anda lego gibi devrildi. İnsanlar birbirini ezdi. ezilen, sağı solu kanayan insan çok gördüm. Merdivende bakım yapılmış. Hemen sonrasında merdivenin boşaldığı konuşuluyordu" şeklinde bilgi verdi.

Kazada yolculardan Hülya Lekesiztürk, Tuba Çopur, Fatma Uğurlu, Tayfun Beşek, Bora Turhan, Yurdan Gündar, Semih İdili, Sayıl Düzgün, Fikriye Biterge, Gülsen Güzel, Öznur Karabaş, Aysel Çalışkan, Fahriye Terlemez, Mehmet Karagöl, Emine Başakçı ve Muammer Efe Başakçı  yaralandı.



 

FOTOĞRAFLAR; ZAFER ÇELİKSAN

 

 

İzmir Metrosu Üçyol İstasyonu’nda bugün akşam saatlerinde meydana gelen kazayla ilgili İzmir Metro A.Ş tarafından aşağıdaki açıklama yapılmıştır:

 

 “26 Şubat Perşembe saat 17.22’de Üçyol İstasyonu Meydan çıkışı yürüyen merdiveni, üzerinde yolcular varken henüz tam anlaşılamayan bir nedenle yukarı yön yerine aşağıya doğru hareket etmiş ve üzerindeki yolcuların dengelerini kaybetmeleri sonucu düşmelerine neden olmuştur. İlk anda yaralanma şüphesi ile 15 yolcu hemen ambulanslarla hastanelere sevk edilmiştir. Olaydan yaklaşık 2 saat sonra alınan bilgilere göre sadece Bozyaka hastanesindeki yaşlı 1 yolcumuzda kırık diğer bir yolcumuzda kolda incinme tespit edilmiş, diğer hastanelere yaralanma şüphesi ile gönderilen tüm yolcularımız ayakta müdahale ile evlerine gönderilmiştir.

Yaralı yolcumuz ile ilgili her türlü ilgi ve gereği şirketimiz tarafından yapılacaktır.

Olay ile ilgili teknik araştırmalar, savcılık, şirketimiz ve sorumlu bakım firması tarafından detaylı olarak yapılmaktadır.

Üzüntü verici kaza nedeniyle olumsuz etkilenen ve yaralanan yolcularımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.”

###17527###