Sertaç Boztepe Hayatını Kaybetti Sertaç Boztepe Kimdir?

Sertaç Boztepe hayatını kaybetti. Bir süredir lenfoma ile savaşan manken Sertaç Boztepe bu sabah hayatını kaybetti. Aralarında Kenan İmirzalıoğlu, İbrahim Çelikkol , Arzum Onan gibi onlarca ünlü isim her ay buluşup Sertaç Boztepe’ye moral veriyordu. Peki Sertaç Boztepe kimdir?

Lenfoma nedir?

Lenfoma lenfositlerin oluşturduğu bir kanser tipidir. Lenfomalar bağışıklık sisteminin urlarıdır. Lenf düğümlerinde çıkan, ve lenfositlerden oluşan urların tümüne lenfoma denir. Son geçen yüzyılda ve günümüzde bağışıklık sistemi üzerine süren çalışmalar bu kötücül urların daha iyi anlaşılmasını sağlamıştır. Lenfomaların yalnızca altında yatan nedenleri ve oluşma süreçleri değil, aynı zamanda sağaltımları konusunda da önemli gelişmeler kaydedilmiştir. Günümüzde Hodgkin dışı lenfoma olan her hasta için uygun bir sağaltım yöntemi bulunmaktadır. Bu urlar yukarıda da açıklandığı gibi lenf düğümlerinde çıkmakta, ve bu düğümlerin şişmesiyle kendilerini belli etmektedirler. Lenfomalar, lösemi ile yakından ilgilidirler; bir kişide iki durum birlikte de görülebilir, ya da öbürü olmadan yalnız biri de olabilir. Lenfomaların çok türü bulunmaktadır, ve lösemilerle birlikte tümü kan kanserleri adı altında toplanmaktadır.

SERTAÇ BOZTEPE KİMDİR?

İstanbul’da 22 Ekim 1973′te dünyaya gelen Sertaç Boztepe, Yıldız Teknik Üniversitesi’nde İktisat Eğitimi gördü. Ardından manken ve oyuncu olarak kariyer yapmaya başladı. İngiliz Kemal adlı TV dizisiyle 2001 yılında oyunculuğa başlayan Sertaç Boztepe, Arka Sokaklar, Yemin, Adanalı, Kardelen gibi TV dizilerinde rol aldı. Sertaç Boztepe, son olarak da Aşk Kırmızı adlı film için kamera karşısına geçmişti.