Gündemimiz artık ekonomi olmalı

4 partinin Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne girdiği ve hükümet kurmak için gerekli 276 milletvekilini hiçbir partinin çıkaramadığı 7 Haziran seçimlerini değerlendiren Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Sabri Ünlütürk, Türk halkının uzlaşı ve işbirliği isteğini sandığa yansıttığını, siyasi partilerin bu çağrıya kulak vermelerini beklediklerini kaydetti.

Türk halkının tek başına bir partiye hükümet kurma hakkı vermediğini dile getiren Ünlütürk, “TBMM’ne giren 4 partiden de Türkiye’nin menfaatine en uygun hükümet modelinin ortaya çıkması için yapıcı bir tutum sergilemelerini bekliyoruz. 2014 ve 2015 yıllarını seçimlerle geçiren Türkiye’yi yeniden kısa sürede erken seçime götürecek uzlaşmaz tutum sergilememeliler. Seçim bitti bundan sonraki gündemimiz ekonomi olmalı” dedi.

İhracat 7 aydır düşüyor

Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. Kuruluş yıldönümü olan 2023 yılında; 2 trilyon dolarlık Gayri Safi Milli Hasıla (GSMH) ile dünyanın 10 büyük ekonomisinden biri olma, 500 milyar dolar ihracat rakamına ulaşma, ihracatta yüksek teknolojik ürünlerin payını yüzde 20’ye çıkarma, kişi başı milli geliri 25 bin dolara yükseltme, 10 tane dünya markası çıkarma, Ar-Ge’ye GSMH’nın yüzde 3’ü oranında pay ayırma, 50 milyar dolar turizm gelirine ulaşma başta olmak üzere kendisine 100’den fazla büyük hedef koyduğunu hatırlatan Ünlütürk, “Türkiye’nin ihracatı 7 aydır geriliyor. Türkiye ihracata dayalı büyüme modelinden vazgeçemeyeceğine göre ihracatını tekrar arttırmanın formüllerini hızla hayata geçirmelidir. İnovasyon, Ar-Ge, tasarım ve markalaşmaya verilen destek artarak devam etmelidir. Önümüzdeki süreçte hükümette yer alması muhtemel 4 siyasi partimizin de bu konuda hem fikir olduğunu seçim öncesi ortaya koydukları programlardan biliyoruz. Bu vaatlerinin takipçisi olacağız” mesajı verdi.