Buca, Pırlanta Merkezi'ni dörtledi

Buca Belediyesi Pırlanta Merkezlerine bir yenisini daha ekledi. Türkiye’de bir ilk olma özelliği taşıyan Pırlanta Merkezlerinin 4’üncüsü düzenlenen tören ile Betontaş’ta hizmete açıldı.

Pırlanta Merkezleri’nin Bucalı hemşerileri tarafından yoğun ilgi gördüğünü söyleyen ve Bucalı annelere duydukları güven için teşekkür eden Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, “Pırlanta Merkezleri sadece çocuklarımıza yapılan bir yatırım değil, aslında kadınlarımıza yapılan çok önemli bir yatırımdır” dedi. Buca Belediyesi tarafından, ilçede yaşayan vatandaşların 3-6 yaş arası çocuklarına 3 saat süre ile ücretsiz geçici bakım hizmeti vermek üzere hayata geçirdiği ve kısa sürede yoğun ilgi gören Pırlanta Merkezi projesine 4’üncüsü eklendi. Betontaş Pazaryeri içerisinde toplam 320 metre kare alana sahip merkez, düzenlenen tören ile hizmete açıldı. Açılış törenine Başkan Piriştina’nın yanı sıra İzelman Genel Müdürü Hüseyin Kırmızı, CHP Buca İlçe Başkanı Bektaş Gül, belediye meclis üyeleri, başkan yardımcıları ve mahalle sakinleri katıldı.

GÜVENİNİZ İÇİN TEŞEKKÜRLER

Göreve geldiği ilk günden bu yana en büyük yatırımları çocuklara ve geleceğe yaptıklarını söyleyen Başkan Piriştina, Bucalı annelere merkezlere duydukları güvenden dolayı teşekkür etti. Piriştina, “Çocuklarımızı tüm aileleri olduğu gibi biz belediye olarak pırlanta olarak gördük. Ve ailelerimize dedik ki en zor talepte bulunduk, en büyük fedakarlığı istedik. ‘Bize güvenin ve pırlantalarınızı bize emanet edin’ dedik. Çünkü bu bir oy isteme veya destek isteme değildi. Onların en değerli varlıklarını bizlere emanet etmelerini istiyorduk. İki amacımız vardı; birincisi o pırlantaları eğlendirmek, dinlendirmek, paylaşmayı öğretmek, arkadaş edindirmek, geleceğe hazırlamaktı; ikincisi de; pırlantaların geleceklerinde onların hayatlarındaki mücadelede birazcık payımız olmasıydı” diye konuştu.

“BUCALI KADINLAR HAYATIN İÇİNDE

Pırlanta Merkezleri’nin sadece çocuklara değil, Bucalı kadınlara yapılan çok önemli bir yatırım olduğunu söyleyen Başkan Piriştina sözlerini şöyle sürdürdü; “Bu pırlanta merkezlerinin ikici, hayattan, şehirden kopartılarak, dört duvar arasına mahkum edilmeye çalışılan ve kendime zaman ayıramıyorum diyen kadınlarımızı sokağa çıkartmaktı. Pırlanta merkezlerinde biz çocuklara bakarken onları hayata hazırlarken, onlarında bu ülke için, Buca için ve kendi günlük ihtiyacını karşılaması için zaman yaratmaya çalıştık. O yüzden pırlanta merkezleri sadece çocuğa yapılan bir yatırım değil aslında kadınlarımıza da hanımlarımıza da yapılan çok önemli bir yatırımdı. İlk alkış kadınlarımızdan geldiğine göre yatırım amacına ulaşmış demektir.”