Tansiyona tasarım ayarı

İzmir Ekonomi Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Endüstriyel Tasarım Bölümü Öğrencisi Burçin Şimşek tarafından geliştirilen “Bufmatik” adını verdiği tansiyon aletiyle vatandaşlar, alışveriş merkezlerinde, kamusal alanlarda tansiyonlarını ölçebilecek, önlemlerini alabilecek.

Günümüzde her 3 kişiden birinde yüksek tansiyon rahatsızlığı görüldüğüne dikkat çeken Şimşek, amacının insanlarda tansiyon ölçümünü bir alışkanlık haline getirmek olduğunu belirtti.

Çalışmasına bir sosyal sorumluluk projesi olarak baktığını aktaran Şimşek, “Gün içinde en az 3 kez ölçülmesi gereken tansiyonun koşullar ve ortamdan dolayı yapılamaması üzerine bu projeyi geliştirdim. Alışveriş merkezleri, iş merkezleri, okullar, üniversiteler, metro gibi kamusal alanlarda kullanıma açık, kişilerin kolay ulaşabileceği bir tansiyon makinası tasarladım. Kişi hiçbir ücret ödemeden kolaylıkla tansiyonunu ve nabız sayısını ölçebilecek” dedi.

Kolay Kullanım

Her yaştan insanı düşünüp basit bir kullanım tasarladığını kaydeden Şimşek, tek yapılması gerekenin tansiyon aletine bileğin yerleştirilmesi ve açma kapama tuşuna basılması olduğunu söyledi. Şimşek, ölçme işlemi bittiğinde ekranda kişinin tansiyon değerleri ve nabız sayısını gördüğünü ifade etti.