Altay eski günlerine kavuşacak

İzmir’in köklü spor kulüplerinden Altay Spor Kulübü’nün yeni yönetimi Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş’ı ziyaret etti. İki ay önce seçilen yeni Başkan Cihangir Marmara ve kulüp yöneticileri Celal Kiter, Cüneyt Oğuz ve Giuliano Gloghini görüşmede kulüp adına yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verdi. Altay’ın 100 yıllık geçmişe sahip İzmir’in köklü takımlarından biri olduğunu dile getiren Marmara, hedeflerinin tarihi kulübü yeniden eski görkemli günlerine kavuşturmak olduğunu söyledi.

Spor kulüplerinin altyapılarının güçlenmesi için yeni tesislere ihtiyaç duyulduğunu dile getiren Marmara, yerel yönetimlerden bu konuda destek olmalarını istedi. Stat konusuna da değinen Marmara, Alsancak Stadı’nın biran önce yapılmasını beklediklerini söyledi.

Yeni yönetimi kutlayan ve görevinde başarılar dileyen Başkan Pekdaş da tarihi Alsancak Stadı’nın yeniden yapılmasından yana olduklarını söyledi. Konunun yakından takipçisi olduklarını belirten Pekdaş, “Alsancak Stadı'nın kent belleğindeki izi nedeniyle yaşamasını istiyoruz. Türk futbolu ve İzmir futbolunda önemli anlara tanıklık etmiştir. Geçmişi unutursak, geleceğimiz de olmaz” dedi. Konak’ta sporun yaygınlaşması adına önemli çalışmalar yaptıklarını da belirten Pekdaş, göreve gelir gelmez Spor Müdürlüğü’nü kurduklarını anlatarak, belediye olarak çocukların, gençlerin ve kadınların spor yapmaları için de spor okulları açtıklarını söyledi. Ücretsiz kurslar sayesinde her yaştan Konaklının spor yaptığını dile getiren Başkan Pekdaş, “Herkes spor yapsın diye spor okullarını yaygınlaştırdık. Ev hanımları, gençler ve çocuklar büyük ilgi gösterdi. Spor yaparken aynı zamanda sosyalleşiyorlar” dedi. Sıcak ve samimi bir ortamda geçen ziyaretin sonunda Altay Kulüp Başkanı Cihangir Marmara Başkan Pekdaş’a sırtında adının yazılı olduğu Altay formasını hediye etti.