Altınordu'nun gurur günü

Torbalı’daki 80 dönümlük arazi üzerine kurulacak Altınordu Futbol Meslek Okulu Tesisleri’nde buluşan kırmızı-lacivertliler, çim sahaların tohumunu attı.

Üç yılda Yeşilyurt ve Selçuk’ta 11 sahalı iki tesis inşa eden Altınordu, Torbalı’daki dev komplekste başlayan çalışmaları yerinde görmek ve çim tohumu atımı için bir araya geldi. Başkan Seyit Mehmet Özkan, yönetim kurulu üyeleri Zafer Bilgetay, Murat Dizdar ve Barış Orhunbilge’nin de katıldığı çim tohumu atma töreninde idari yönetim kadrosu ile A takım dahil kırmızı-lacivertli tüm ekipler eksiksiz olarak hazır bulundu.

Yaklaşık 300 kişi, yapımı devam eden sahanın çim tohumlarını omuz omuza verip atıp kurban keserlerken, lojman ve idari binayı da gördüler. Başkan Seyit Mehmet Özkan, “Altınordu Futbol Meslek Okulu” adı verilen ve kısaca “AFMO” olarak anılacak tesisin 28 Eylül’de hizmet vermeye başlayacağını söyleyerek, kulübün 92. kuruluş yıl dönümü olan 26 Aralık’ta ise sahaların maç oynanabilecek düzeye ulaşacağını ifade etti.

AFMO, FIFA standartlarında tribünlü 5 saha, 1 futsal salonu, 1 spor salonu, 2 plaj futbolu sahası, 1 forvet şut çalışma ve 1 kaleci eğitim alanı, lojman idari merkez, yemekhane ve sosyal tesislerden oluşacak. Başkan Özkan, çim ata töreninin tüm Altınordu camiasına hayırlı olmasını dileyerek, “Bu toprakların çocuklarından gerçek profesyonel futbolcular yetiştirmek için yatırım yapmaya devam ediyoruz. Bu tesislerden, sadece Altınordu’muzun değil Türk futbolunun geleceğinin teminatı olacak çocuklarımız yetişecek. Bugün, Altınordu tarihinin önemli gönlerinden biri. Hiç unutulmasın diye özellikle 9 Eylül’ü tercih ettik. İzmir’in kurtuluş gününde biz de Türk futbolunun üretkenliği yolunda çok önemli bir adım atmış bulunduk” dedi.