İşte iyi futbolcular

Altınordu’nun düzenlediği Kalimerhaba Cup’a katılan 12 takımın kaptanları el ele vererek gökyüzüne beyaz güvercinler uçurdular, büyüklere en güzel mesajları verdiler.

 

ALTINORDU’nun “Kalimerhaba Cup” ismiyle düzenlediği Türk-Yunan Dostluk Turnuvası’nın açılışında çocuklar, Altınordu’nun “İyi Birey, İyi Vatandaş, İyi Futbolcu” sloganına gönderme yaparak, beyaz güvercinleri uçurdular, dostluk ve kardeşliğin en güzel görüntülerini oluşturdular. Yunanistan’dan AEK, Atromitos, PAOK, Panathinaikos ve Nikites, ülkemizden Altınordu, Beşiktaş, Bursaspor, Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor’un katıldığı, İspanyol Athletic Bilbao’nun onur konuğu olduğu dev organizasyonun açılışında bir araya gelen 12 takımın kaptanı, ellerindeki beyaz güvercinleri havaya salarak anlamlı mesaj verdiler.

Altınordu’nun Selçuk’taki FIFA standartlarındaki tesislerindeki törene eski Denizcilik, Haberleşme ve Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı, Selçuk Belediye Başkanı Dr. Zeynel Bakıcı, TFF Genel Sekreteri Kadir Kardaş ile Fenerbahçe Altyapı Koordinatörü Müjdat Yetkiner’in şanı sıra bir çok tanıdık isim katıldı.

Altınordu Başkanı Seyit Mehmet Özkan, üç ülkenin çocuklarına hep bir ağızdan Türkçe, İngilizce ve Yunanca dillerinde “İyi Birey, İyi Vatandaş, İyi Futbolcu” sloganını söyletirken, eski bakan Yıldırım da övgü dolu bir konuşma yaptı.

Altınordu’nun üç sezonda A takım ve genç takımlar düzeyindeki yükselişine dikkat çeken, 22 oyuncusunu Milli Takımlar’a gönderdiğinin altını çizen, tesisleşme ve futbol okullarındaki başarısını vurgulayan Yıldırım, “Bu gelişmelere üç yıldır yakından tanıklık ediyorum ve sizi herkesin önünde alkışlıyorum” dedi.

Başkan Özkan da konuşmaların bitiminde Yıldırım’a Altınordu forması hediye etti. Törenin ardından Altınordu ve Atromitos takım kaptanlarıyla üst düzey konuklar birlikte başlama vuruşunu gerçekleştirdiler. ilk maçlar Altınordu-Atromitos ile Fenerbahçe-PAOK takımları arasında oynandı. İlk gün 3 ayrı grupta birbirinden heyecanlı 12 karşılaşma yapılırken, turnuvada final serisine kalacak ekipler, cumartesi günkü mücadeleler sonunda kesinlik kazanacak. NTVSpor’un canlı yayınlanacağı final ise saat Pazar günü saat 12:00’de yapılacak.