Devler yine İzmir'e geliyor

ALTINORDU’nun 3 yıldır başarılı bir şekilde organize ettiği, geçen yıl İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin de desteğiyle katılımcı takım sayısını 48’e çıkardığı U12 İzmir Cup, Avrupa’nın ve Dünya’nın en prestijli turnuvaları arasına adını yazdırdı. Geçen yıl Avrupa’nın önemli kulüplerinin 12 yaş altı ekiplerinin katıldığı U12 İzmir Cup’ın dördüncüsü, 24-27 Mart tarihlerinde yine Selçuk-Efes Tesisleri’nde organize edilecek.

Takım sayısının 72 ile sınırlandırıldığı dev turnuvada bu kez İngiltere’den Arsenal ve Manchester City, Almanya’dan Borussia Dortmund, Bayern Münih, Schalke 04 ve Werder Bremen, Fransa’dan Paris Saint Germain ve O.Marsilya, İtalya’dan Roma, Portekiz’den Porto ve Sporting Lizbon, İspanya’dan ise geçen yılın şampiyonu Athletic Bilbao gibi Avrupa futbolunun en büyük yetiştirici kulüpleri boy gösterecek.

Hollanda’dan Feyenoord, Vitesse ve Twente, İngiltere’den Blackburn Rovers, Hırvatistan’dan Hajduk Split, Danimarka’dan Brondby, Yunanistan’dan Panathinaikos, AEK, PAOK ve Brezilya’dan Fut Talentos gibi tanınmış kulüplerin de yer alacağı U12 İzmir Cup’ta takım sayısı şu anda 58’e ulaştı.

Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş, Trabzonspor, Bursaspor, Başakşehir ve Göztepe’nin de başvurularını yaptığını belirten Altınordu Sportif Etkinlikler Yöneticisi Gökhan Göktürk, “72 takımdan 58’inin kayıtları tamamlandı. Geçen yılki başarılı organizasyonumuzun ardından Avrupa’nın bir çok kulübü rezervasyonlarını erkenden yaptırdı. 24-27 Mart tarihleri arasında ülkemizin en büyük futbol organizasyonlarından birine ev sahipliği yapmanın gururunu birlikte yaşayacağız. Diğer yandan Celtic ve Milan gibi kulüplerle görüşmelerimiz devam ediyor. Çok yakında çok ünlü bir kulübün daha katılımını açıklayarak turnuvamızı taçlandıracağız” dedi.