Bilinçli ilk yardım, hayat kurtarır

Doğal afet ve kaza gibi durumlarda hayati önem taşıyan ilk yardım bilincini yaygınlaştırmayı hedefleyen Karşıyaka Belediyesi, düzenlediği kurslarla sertifikalı ilk yardımcılar yetiştiriyor. Her ay tekrarlanan kurslar, bu ay da 19-20 Kasım tarihlerinde gerçekleşecek.

BAKANLIK ONAYLI SERTİFİKA

Türkiye'de ‘İlk Yardım Eğitim Merkezi’ kuran ilk belediye olan Karşıyaka Belediyesi, doğru ilk yardım tekniklerini öğrenmek isteyen vatandaşlara kurs imkanı sunuyor. Eğitimlerden; ev hanımları, öğrenciler, emekliler, belediye personeli ve çalışmayan herkes yararlanabiliyor. 2 gün, toplam 16 saat süren kursu başarıyla tamamlayanlar, Sağlık Bakanlığı’ndan onaylı ilk yardımcı sertifikasına ve kimlik kartına sahip oluyor. Bugüne kadar gerçekleşen kurslarla 641 kişi sertifika alırken, Karşıyaka Belediyesi her ay iki kez, temel ilk yardım eğitimi düzenlemeye devam ediyor. Ayrıca, herkese açık ve ücretsiz olarak temel yaşam desteği eğitimi de veriliyor.

ZEHİRLENME, YARALANMA, BOĞULMA…

İlk Yardım Eğitim Uzmanı Azem Can Çoban tarafından, 13 konu başlığı altında verilen temel ilk yardım eğitiminde; genel ilk yardım bilgileri ile bilinç bozuklukları, zehirlenme, hayvan ısırmaları, yaralanma, kanama, kırık-çıkık ve boğulma gibi olaylarda doğru müdahale teknikleri öğretiliyor. Herhangi bir kaza veya yaşamı tehlikeye düşüren bir durum olduğunda, hasta ve yaralıya sağlık ekipleri gelene kadar ilaçsız olarak müdahale edebilecek ilk yardımcılar yetiştiriliyor. 19-20 Kasım’da yapılacak eğitimlerle devam edecek kurslar hakkında; 369 27 30 numaralı telefondan da bilgi alınabiliyor.

“SİZ DE KATILIN”

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, “Toplumumuzun, doğru ilk yardım konusunda yeterli bilinç düzeyine ulaşması gerekiyor. Bu hedefe katkı koyabilmek adına ilk yardım kurslarımızı ücretsiz olarak gerçekleştiriyor, mümkün olduğunca çok insana ulaşabilmeyi amaçlıyoruz. Şartları uyan herkesi mutlaka eğitimlere katılmaya bekliyoruz” dedi.